Σε ρυθμούς σκληρού ροκ θέλει να «χορέψει» ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση στη Βουλή

Σε ρυθμούς σκληρού ροκ θέλει να «χορέψει» ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στη Βουλή όπου με απόφαση του Πρωθυπουργού θα μεταφερθεί η ήδη σκληρή κόντρα για τις πολιτικές προεκτάσεις που βλέπει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση Λιγνάδη για βιασμούς ανηλίκων επί σειρά ετών.
Η δε επιμονή της κυβέρνησης να καλύπτει την υπ.Πολιτισμού και να δηλώνει πως περιβάλλεται από την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού, και ο παράλληλος περιορισμός της αναπλ.Κυβερνητικής Εκπροσώπου σε μια μόνο παρατήρηση για τον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος» της κ.Μενδώνη-εκτιμάται από την Κουμμουνδούρου ως ιδανική συνθήκη για να εξαπολύσει την τέλεια επίθεση.
Η κοινωνική οργή για την υπόθεση του τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται συμπαρασύρει και την υπουργό αλλά και τον πρωθυπουργό αφού όπως λένε, έχει χρεωθεί την κάλυψη που επί ημέρες φαίνεται να παρείχε η πρώτη στον Λιγνάδη.
Ασχολίαστη φυσικά δεν περνά -και δεν θα περάσει- ούτε η χρονική στιγμή που η υπουργός προχώρησε σε συνέντευξη Τύπου αφού δηλαδή είχε λάβει γνώση πως έχουν κατατεθεί μηνύσεις και έπεται πλήθος αποκαλύψεων και καταγγελιών για ακόμη πιο ειδεχθή εγκλήματα.
Επίσης στην Κουμμουνδούρου εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός θα δυσκολευτεί πολύ να υπερασπιστεί την υπουργού του ενώ γνωρίζουν πως εφόσον το κάνει μπορεί να «χάσει» στα μάτια των ψηφοφόρων του ενώ εάν τελικά την «παραιτήσει» θα ναι και πάλι χαμένος αφού θα παραδεχθεί με καθυστέρηση, και έχοντας  ήδη υποστεί φθορά, το αρχικό του λάθος να την διατηρήσει τη θέση της.
Η δε υπόθεση Μενδώνη ξέσπασε σε μια χρονική στιγμή που αποτιμάται ως κρίσιμη, αφού ήρθε αμέσως μετά τα προβλήματα με την κακοκαιρία που βύθησαν για μέρες στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά σε Αττική και Εύβοια πρωτίστως αλλά και σε μια περίοδο βαθείας κόπωσης λόγω των αλλεπάλληλων  lockdown. Ενώ υπάρχει πάντα και το ανοιχτό μέτωπο στα πανεπιστήμια που μετατρέπονται σε πεδία μάχης με την αστυνομική βία, όπως αυτή που είδαμε στο ΑΠΘ τη Δευτέρα, να κορυφώνεται προκαλώντας επίσης αρκετές αντιδράσεις.
O Αλέξης Τσίπρας θα καταλογίσει ηθικές και πολιτικές στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και θα επιμείνει στην αποπομπή Μενδώνη με αναφορές στις «20 ημέρες συγκάλυψης»  όπως χαρακτηρίζουν το διάστημα από την ένθερμη υποτήριξη της υπουργού στον τέως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στον χαρακτηρισμό αυτού ως «επικίνδυνο».
Πέραν δε των ερωτημάτων που θα τεθούν για την υπουργό σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα αναδειχθούν και άλλα ζητήματα που χρίζουν απαντήσεων κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ποιος έδωσε εντολή στην κ. Μενδώνη να ακυρώσει τον δημόσιο διαγωνισμό για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Newsroom, Κανάλι Ένα 90,4FM, Κατερίνα Πρίφτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοπροσώπως θα καταθέσει τελικά στην εξεταστική ο Στ. Ψυχάρης

Ο Στ. Ψυχάρης, ενώ προχθές έστειλε επιστολή με συνημμένη ιατρική βεβαίωση, χτες ανακάλεσε το κώλυμά του και ζήτησε προφορικά να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή, σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *