Σε σταθερά ανοδική πορεία η ροή της απασχόλησης

«To ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης για το μήνα Νοέμβριο 2019 αποτελεί την καλύτερη επίδοση από το 2015, τονίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου, για τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Νοέμβριο.

«Την ίδια στιγμή, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης για το ενδεκάμηνο 2019 (Ιανουάριος-Νοέμβριος) με +131.310 αποτελεί την δεύτερη υψηλότερη επίδοση από το 2001 ενώ η τάση αύξησης της απασχόλησης παρουσιάζει σταθερή ανοδική πορεία από το 2013, έτος – αφετηρία για την αποκλιμάκωση της ανεργίας» προσθέτει στη δήλωση το ο υπουργός.

«Το πλούσιο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και οι επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το ασφαλιστικό πεδίο αναμένονται να ισχυροποιήσουν περαιτέρω τις συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσα από την στήριξη της επιχειρηματικότητας, της επενδυτικής δραστηριότητας και της μεσαίας τάξης. Η πιο σημαντική, όμως, θετική επίδραση αφορά την αγορά εργασίας με αύξηση της απασχόλησης και περαιτέρω μείωση της ανεργίας», καταλήγει στην δήλωση του ο κ. Βρούτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκλωβισμένη σε ένα ιδιότυπο τέλμα βρίσκεται η πραγματική οικονομία, όπως δείχνουν τα περισσότερα στοιχεία και όπως συνομολογούν οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς. Και, καθώς το 2016 πλησιάζει στο τέλος του, χρειάζονται τολμηρές κινήσεις για να αντιστραφεί η κατάσταση. Οι εκτιμήσεις για επιστροφή στην ανάπτυξη, ακόμα και μετά τον ανασχηματισμό, μοιάζουν[…]

Περισσότερα »

6,75 δισ. έως τέλος του έτους στην πραγματική οικονομία

Τον πολλαπλασιασμό των πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) εντός του προσεχούς διαστήματος, ώστε στο τέλος του έτους να έχει απορροφηθεί το σύνολο του προγράμματος, προαναγγέλλει ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, μιλώντας στη «Ν». Την ίδια στιγμή, το υπουργείο προχωρά στη σύσταση Ταμείου Συμμετοχών για τη χρηματοδότηση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *