ΣΕΦ: «Αυτή είναι η αλήθεια για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης»

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών φύλαξης (security), η Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ανακοίνωσε τα παρακάτω προκειμένου να αποκατασταθεί, όπως τονίζει, η αλήθεια:

«Πρώτον, οι όροι προκήρυξης του διαγωνισμού, που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. στις 20/11/2019 ,  δεν ανταποκρίνονταν στις έκτακτες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, η καθημερινή διέλευση χιλιάδων πολιτών από τον χώρο ευθύνης μας επέβαλε την αναμόρφωση των όρων παροχής υπηρεσιών φύλαξης, με γνώμονα την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των αθλητών και υπαλλήλων του Σ.Ε.Φ., καθώς και των διερχομένων. Η μείωση των φαινομένων παραβατικότητας στο εσωτερικό, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου αποτελούν περίτρανη απόδειξη. Σήμερα, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει μετατραπεί από θύλακα ανομίας σε φάρο ασφάλειας για τον Φαληρικό όρμο.

Δεύτερον, η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία-πάροχο εδράζεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ Α’ Αρ. Φ. 64/14.03.2020 που επιτρέπει κατά παρέκκλιση την πραγματοποίηση ανάλογων διαδικασιών για λόγους αποτελεσματικότητας, αλλά και προσαρμοστικότητας στις νέες ανάγκες που δημιούργησε ο Covid-19.

Τρίτον, το αντικείμενο των συμβάσεων διαφέρει σημαντικά. Ειδικότερα, η σύμβαση που υπεγράφη προσφάτως, αφορά την φύλαξη: i) του φυλακίου λίμνης σε εικοσιτετράωρη βάση (ήτοι 3 βάρδιες και 3 άτομα ανά ημέρα), ii) του περιβάλλοντος χώρου με τη χρήση μοτοσικλετών και ποδηλάτων για συνολικά 16 ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή (ήτοι 4 βάρδιες και 4 άτομα) και 24 ώρες αντίστοιχα για Σάββατο έως Κυριακή, αλλά και για τις ημέρες εθνικών εορτών και αργιών (ήτοι 3 βάρδιες και 3 άτομα). Αντιθέτως ο ακυρωθείς διαγωνισμός προέβλεπε την φύλαξη των μαρινών για συνολικά 16 ώρες (ήτοι 2 βάρδιες και 2 άτομα) και του περιβάλλοντος χώρου για 8 ώρες με τη χρήση αυτοκινήτου(ήτοι 1 βάρδια και 1 άτομο).

Τέταρτον, η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, για την οποία στοχοποιούνται μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν αποτελεί πρωτόγνωρη πρακτική. Τουναντίον, εφαρμόστηκε κατά κόρον από την προηγούμενη διοίκηση με αποδέκτη συγκεκριμένη εταιρεία-πάροχο. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που δεν υπήρχαν έκτακτες συνθήκες ούτε και κάποιο νομικό πρόσκομμα στη διεξαγωγή διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα έχουν στόχο να κηλιδώσουν τη βελτιωμένη εικόνα του Σ.Ε.Φ. που είναι, πλέον, ορατή σε όποιον το επισκέπτεται, αλλά και να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν θα τα καταφέρουν!

Επιφυλασσόμαστε να υπερασπίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα τόσο του ΣΕΦ όσο και των μελών του ΔΣ»,

Για το ίδιο θέμα η πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωσε:

«Για ακόμη μια φορά, θεατές στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο:

Μια σειρά κατηγοριών χωρίς υπόσταση και περιεχόμενο που απέχουν παρασάγγας από την αλήθεια.

Μια δημοσιογράφος με εμμονές και ιδεοληψίες που την εμποδίζουν να δει αντικειμενικά την πραγματικότητα.

Και, τέλος, φίλα προσκείμενα σε αυτήν μέσα ενημέρωσης που “αγοράζουν” οποιαδήποτε ιστορία δύναται να υπονομεύσει την προσωπικότητα και κατ’ επέκταση τη δράση μου.

Ήρθε, όμως, η ώρα να “ρίξω βουτιές”. Βουτιές μέσα στο βούρκο λάσπης τους, προκειμένου να ανασύρω απ’ αυτήν στην επιφάνεια και κατ’ επέκταση να καταρρίψω τα άθλια ψέματα τους. Πάμε λοιπόν…

🔹 Ψέμα 1ο: Η ματαίωση του διαγωνισμού και η απευθείας ανάθεση

Ο διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης (security) ακυρώθηκε, όχι μόνο για λόγους, για τους οποίους με μαθηματική ακρίβεια θα είχε αποβεί άγονος, αλλά και γιατί το φυσικό του αντικείμενο δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες των κρίσιμων στιγμών. Οι έκτακτες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία του Covid-19 οδήγησαν στη ραγδαία αύξηση διερχόμενων πολιτών, αλλά και στην ανάγκη για καλύτερη φύλαξη των υποδομών του Σ.Ε.Φ., καθώς και του περιβάλλοντος χώρου. Η σχετική ΠΝΠ μας έδωσε τη δυνατότητα, όπως και στον υπόλοιπο Δημόσιο τομέα, για απευθείας ανάθεση στο τομέα της φύλαξης. Το πράξαμε με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, αλλά και τη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

🔹 Ψέμα 2ο: Το ύψος του ποσού της σύμβασης

Η αύξηση του ποσού εν συγκρίσει με τον διαγωνισμό οφείλεται σε 2 παράγοντες. Πρώτον, στην αύξηση της προσέλευσης του κόσμου, λόγω της ποιοτικής αναβάθμισης των υποδομών και την ανάπλαση των χωρών πέριξ αυτών. Δεύτερον, στην ενίσχυση και του προσωπικού ασφαλείας, την αύξηση των βαρδιών και την επάνδρωση τροχήλατων μέσων για την καλύτερη φύλαξη του περιβάλλοντος χώρου. Πλέον, η φύλαξη του σταδίου και των γύρω χώρων θα πραγματοποιείται από 10 άτομα συνολικά και 10 βάρδιες ανά εβδομάδα, χωρίς να εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα και οι αργίες. Ο ακυρωθείς διαγωνισμός, αντίθετα, προέβλεπε μόλις 3 βάρδιες από συνολικά 3 άτομα. Είναι, πλέον, σαφές πως η φύλαξη γίνεται με οργανωμένο τρόπο και προσφέρει τα απαραίτητα εχέγγυα για εργασία, άθληση, βόλτα και λοιπές δραστηριότητες, τόσο των εργαζομένων και αθλητών του Σ.Ε.Φ, όσο και των χιλιάδων συμπολιτών μας.

Δεν μπορώ, όμως, να μη σταθώ και σε 2 γεγονότα που επιμελώς λησμονούν οι δημόσιοι κατήγοροι μου.

🔹 Αλήθεια 1η: Η απευθείας ανάθεση δεν είναι πρωτόφαντη διαδικασία για το Σ.Ε.Φ.

Η διαδικασία της φύλαξης στο Σ.Ε.Φ. έχει ένα μάλλον αμαρτωλό παρελθόν, αν αναλογιστεί κανείς ότι η προηγούμενη διοίκηση του σταδίου, με τις ευλογίες του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού, είχε προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών φύλαξης σε συγκεκριμένη εταιρεία που δεν έφερε καν τα απαραίτητα πιστοποιητικά λειτουργίας (ISO 9001, 18001, 14001 και 39001) επί 9 συνεχόμενους μήνες, δηλαδή πάνω από 125.000 ευρώ, στην ίδια εταιρεία που μέχρι πριν μία μέρα την πλήρωναν ετησίως έναντι 53.000 ευρώ για τις ίδιες ακριβώς βάρδιες, δηλαδή μόλις 7 ατόμων με 7 μόνο βάρδιες και χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή τροχήλατου μέσου.(!!!!)

🔹 Αλήθεια 2η: Η…πανάκριβη συκοφαντική πένα του ΣΕΦ επί ΣΥΡΙΖΑ

Η… προκάτοχος εργολάβος του γραφείου τύπου του ΣΕΦ επί ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα, επιδίδεται με ζήλο σε στρατευμένη σκανδαλολογία εναντίον μου, παλαιότερα κοστισε στον ελληνικό λαό 14.523 ευρώ με δύο, μάλιστα, απευθείας αναθέσεις για την παραγωγή συνολικά 16 δελτίων τύπου, ή αλλιώς σε ελεύθερη μετάφραση 907€ το δελτίο τύπου. Είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό, σήμερα να μας κουνάει το δάκτυλο και να οδύρεται δημοσίως για τη δήθεν διασπάθιση χρήματος. Ειδικά, όταν ανάμεσα στα χρήματα που έχουν -προσφάτως- κατασπαταληθεί, συγκαταλεγονται και αυτά που προορίζονταν για το δικό της βιοπορισμό.

Τέλος, συνιστώ, σε όλους τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση αμαύρωσης των προσπαθειών που καταβάλλω καθημερινά και εγώ και τα υπόλοιπα αξιόλογα μέλη του Δ.Σ., ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Όχι μόνο ως εργαλείο αναζήτησης και διασφάλισης της διαφάνειας γύρω από τις δημόσιες συμβάσεις.

Αλλά και ως τρόπο με τον οποίο πρέπει να δημοσιολογούν, να πολιτεύονται, αλλά ακόμη και να αντιπολιτεύονται.

Για οποιαδήποτε συμπεριφορά τους παρεκκλίνει από αυτό το μονοπάτι, το λόγο θα έχει εφεξής η Δικαιοσύνη».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα διαρκείας του Θρύλου

Την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όπως, κάθε χρόνο προτεραιότητα ανανέωσης θα έχουν οι περσινοί κάτοχοι και αξίζει να σημειώσουμε πως οι εφετινές κάρτες θα έχουν και συλλεκτική αξία καθώς κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ο σύλλογος θα συμπληρώσει 90[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *