ΣΕΒ: Η πάταξη διαφθοράς και λαθρεμπορίου πρέπει να είναι προτεραιότητα

Την ανάγκη να καταστεί προτεραιότητα η πάταξη της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου επεσήμανε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Άκης Σκέρτσος. Προειδοποίησε δε ότι η ανάπτυξη της παράνομης αγοράς καπνικών προϊόντων στη χώρα μας θέτει σε κίνδυνο 60.000 θέσεις εργασίας.

Μιλώντας σήμερα στο «2nd ANTI CORRUPTION FORUM: Για μια βιώσιμη οικονομία στον κλάδο του καπνού», που πραγματοποιείται στο Κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Σκέρτσος τόνισε η ατζέντα καταπολέμησης της διαφθοράς ήταν μια από τις πλέον ατροφικές δράσεις των μνημονίων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Σκέρτσος κάλεσε την Πολιτεία να συνεργαστεί γρήγορα και εποικοδομητικά με τις επιχειρήσεις του κλάδου για την εκπόνηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου δράσης πάταξης του λαθρεμπορίου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παράνομη διακίνηση καπνικών προϊόντων, η οποία όπως είπε είναι αποτέλεσμα της βαριάς φορολόγησης στον κλάδο και της αδυναμίας του κράτους να ενδυναμώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.  «Θέτει σε κίνδυνο 60.000 θέσεις εργασίας σε όλη την εγχώρια αλυσίδα αξίας καπνικών -παραγωγή, μεταποίηση και λιανική πώληση τσιγάρων και καπνών» εκτίμησε.

Σημείωσε, τέλος, πως έστω και τώρα «το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και τουλάχιστον να μην υπάρξουν και άλλες αυξήσεις φόρων που τελικά ζημιώνουν τόσο τα κρατικά έσοδα όσο και τη νόμιμη αγορά», καθώς και παρά το γεγονός ότι από την 1/1/2017 η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στα καπνικά προϊόντα εντός της ΕΕ τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται και η τάση τους παραμένει πτωτική ή στην καλύτερη περίπτωση σταθερή, σε σχέση με προηγούμενα έτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς προσδιορίζονται οι δόσεις των «κόκκινων» στεγαστικών

Ένα πολυετές οικογενειακό μνημόνιο θα περάσουν οι κάτοχοι του 60% κόκκινων στεγαστικών δανείων που τυγχάνουν μερικής ή ολικής προστασίας από πλειστηριασμούς με βάση τις πρόσφατες ψηφισθείσες διατάξεις. Το γιατί περιγράφει η πράξη της Τράπεζας της Ελλάδας η οποία θέτει τα κριτήρια για τον προσδιορισμό της ελάχιστης δόσης αλλά και του[…]

Περισσότερα »

Standard & Poor's: Αναβάθμισε 4 ελληνικές τράπεζες

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, μετά τη μερική χαλάρωση των μέτρων ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων που είχαν επιβληθεί τον περασμένο Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Alpha Bank, της Eurobank Εργασίας, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *