Σφοδρή επίθεση Ιωακειμίδη σε Σκουρλέτη!

Ανοιχτή  επιστολή του Προέδρου της  ΠΕΔΑ Γ. Ιωακειμίδη στον Υπουργό Εσωτερικών κ. π. Σκουρλέτη

Κρίμα κύριε Υπουργέ…

Ήταν οδυνηρή έκπληξη για μένα, ο λίγος χρόνος που δίνετε στην Αυτοδιοίκηση για να τοποθετηθεί επί του Νομοσχεδίου. Ούτε δύο εβδομάδες, για ένα Νομοσχέδιο που προετοιμάζει η Κυβέρνηση δύο χρόνια τώρα. Δύο χρόνια εσείς, δύο εβδομάδες εμείς.

Είναι δίκαιο αυτό;

Η τοποθέτησή σας, ότι, όσα λέει το Νομοσχέδιο τα έχουμε ήδη ακούσει, δεν αποτελεί υπεύθυνη απάντηση. Σε αυτά τα δύο χρόνια, άπειρες διαρροές έχουν γίνει, αλλά η διαβούλευση ξεκινάει από τη στιγμή που κατατίθεται το σχέδιο νόμου. Από τη στιγμή που αποτυπώνονται οι προτάσεις της Κυβέρνησης σε χαρτί.

Δηλαδή,  τώρα…

Όλη η Αυτοδιοίκηση -της ΠΕΔΑ συμπεριλαμβανομένης- σας ζήτησε επαρκή χρόνο συζήτησης. Δεν τον δώσατε και δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί.

Ακόμα και στο πλαίσιο της ίδιας Κυβέρνησης, άλλες οι απόψεις του κ. Κουρουμπλή, άλλες του κ. Πουλάκη και άλλες οι δικές σας. Όμως εμείς γιατί δεν έχουμε το χρόνο για να συνθέσουμε τις δικές μας διαφορετικές απόψεις;

Όταν δεχτήκατε προσωπικές επιθέσεις από συναδέλφους μου, σας υπερασπιστήκαμε και θα το ξανακάνουμε εφόσον χρειαστεί.

Γιατί και εσείς, όπως και εμείς, εκπροσωπούμε θεσμούς και αυτό απαιτεί σεβασμό απ’ όλους.
Λυπάμαι πολύ που σας απευθύνω αυτή την επιστολή δημόσια. Τον τελευταίο χρόνο επιλύσατε πολύ σοβαρά ζητήματα  της Αυτοδιοίκησης που εκκρεμούσαν χρόνια.


Η πρόσληψη των περίπου 8.500 εργαζομένων στην Καθαριότητα,
 η χρηματοδότηση μέσω των “Φιλόδημος 1,2,3”, οι συναντήσεις σας με Δημάρχους και άλλα πολλά, διαμορφώνουν ένα φιλο-αυτοδιοικητικό προφίλ που το είχαμε όλοι ανάγκη.

Κρίμα κύριε Υπουργέ, γιατί το γκρεμίζετε σε μια ημέρα. Έστω και τώρα, δώστε χρόνο στην Αυτοδιοίκηση

Υ.Γ. Ο θεσμικός μας ρόλος ως ΠΕΔΑ και ως «Νέα Αυτοδιοίκηση», απαιτεί προτάσεις  και συνθέσεις, τις οποίες θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες. Σε κανέναν μας δεν επιτρέπεται να κρυφτεί πίσω από κομματικές επιλογές, ή να παραμείνει άφωνος. Όλοι οφείλουμε να υπηρετήσουμε την Αυτοδιοίκηση, με την ευθύνη που απαιτούν οι δύσκολες στιγμές για τη χώρα.


Γιώργος Ιωακειμίδης

Πρόεδρος ΠΕΔΑ

Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη                

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΣΠ: Αντίθετος στη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων στη Νίκαια

Την πλήρη αντίθεση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς σε οποιαδήποτε σκέψη έστω μερικής ή προσωρινής μετεγκατάστασης των Δικαστηρίων του Πειραιά στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, διατύπωσαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΣΠ  Ν. Μανεσιώτης και Π. Πολιτάκης στη συνάντησή τους με τον Υπουργό και Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.κ. Χ. Αθανασίου[…]

Περισσότερα »

Στις 8 Ιουλίου το 2ο συνέδριο των Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδας

Την διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου των Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδας, αποφάσισε η προσωρινή Εκτελεστική Επιτροπή. Στην διευρημένη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Αθήνα 9.84» στην Αθήνα  Αθήνα,  αποφασίστηκε  το 2ο συνέδριο  να γίνει στην Αθήνα και να τεθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Στο συνέδριο του Ιουλίου, σε συνέχεια της σημαντικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *