Σημαντική διάκριση του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Νικήτρια του ελληνικού σκέλους του φετινού CFA Institute Research Challenge, αναδείχτηκε η ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών» που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.

Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη, όπου στις 10-11 Απριλίου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της περιοχής Ευρώπης, Μέση Ανατολής και Αφρικής, με απώτερο στόχο μία θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη, στις 25 Απριλίου.

«Είναι μία σημαντική επιτυχία διότι πρόκειται για έναν δυνατό ανταγωνισμό», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Μανώλης Τσιριτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι μπορούν να φύγουν με πρόωρη σύνταξη

Την ερχόμενη Δευτέρα οι κ.κ. Σκουρλέτης, Στρατούλης και Ρωμανιάς θα έχουν συνάντηση στη Γενεύη με τον γενικό διευθυντή του οργανισμού Guy Ryder προκειμένου να συζητήσουν τη δημιουργία κοινών πληροφοριακών συστημάτων για όλα τα ταμεία, ενιαίο τρόπο αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής και είσπραξης των ανασφάλιστων οφειλών, καθώς και κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.[…]

Περισσότερα »

Στα 3,245 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Στα 3,245 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση έναντι του ποσού των 3,099 δισ. ευρώ όπου είχαν διαμορφωθεί τον Ιανουάριο. Αυτό προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Σε ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *