Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Παπανδρέου-Γεννηματά

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται να βρίσκεται η συνεργασία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Κινήματος και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, συναντώνται σήμερα -μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους σε άριστο κλίμα- στις τρεις μετά το μεσημέρι στη Βουλή.
Δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι στο σημερινό ραντεβού οι δύο ηγέτες θα καταλήξουν στο ανοιχτό θέμα της συμπόρευσης, ρισκάροντας μάλιστα την πρόβλεψη ότι θα καταλήξουν θετικά.
Ο πρώην πρωθυπουργός επιμένει πρωτίστως στην αυτονομία του κόμματός του, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος. Εκεί φαίνεται ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη καλεί το Κίνημα να μετάσχει αυτόνομα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Στο ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, αναμένουν τον Γιώργο Παπανδρέου και στη συνάντηση που θα έχει η πρόεδρος του κόμματος με πρώην βουλευτές του από το 1974 μέχρι σήμερα το Σάββατο. Εκεί, έχουν προσκληθεί συνολικά 361 πρώην βουλευτές, αλλά και οι σημερινοί βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ‘ψήνεται’ και ειδικό συμβουλευτικό όργανο από πρώην βουλευτές που δεν ενδιαφέρονται να είναι εκ νέου υποψήφιοι.
Στον βαθμό που οι προβλέψεις θα επιβεβαιωθούν και τόσο το Κίνημα, όσο και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ερώτημα παραμένει τι θα πράξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο τελευταίος είχε σε ανύποπτο χρόνο αφήσει εμμέσως να εννοηθεί ότι θα αντιδρούσε, ακόμα και εγκαταλείποντας το κόμμα με το οποίο εκλέγεται επί δεκαετίες σε περίπτωση επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως, εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν τόσο ριζικές αντιδράσεις ούτε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ούτε από στελέχη της επιρροής του, που επίσης δεν δείχνουν ευτυχείς μπροστά στο ενδεχόμενο συμπόρευσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Κίνημα. Αντίθετα, μιλούν για συνέχεια στην προσπάθειά τους για ανασυγκρότηση της παράταξης, και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση, εμβάθυνση και διεύρυνση…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποινική δίωξη για την απόκτηση των ελικοπτέρων Απάτσι

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη θα βρεθούν ο πρ. γ.γ. Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπ. Τραυλός, αλλά και 7 ακόμη υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αφού η Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για το αδίκημα της απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου[…]

Περισσότερα »

Τη Δευτέρα η διάταξη για τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ

Κατατίθεται την Δευτέρα διάταξη που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδεις (N 4339/15), το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του, επανέρχονται στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *