Κέλλερ: ΔΝΤ και Ε.E. να αλλάξουν πολιτική για το ελληνικό χρέος

«Έχουμε έλθει εδώ σε μία εποχή όπου η β’ αξιολόγηση δίνει ένα θετικό μήνυμα, μια σταθερότητα και ηρεμία», είπε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε και πρόσθεσε ότι «τόσο το ΔΝΤ όσο και κράτη-μέλη της ΕΕ πιέζουν συνεχώς την Ελλάδα για νέα μέτρα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Το μήνυμα ότι δεν μπορούν ναν γίνουν αποδεκτές νέες πιέσεις από πλευράς ΔΝΤ αλλά και Ευρώπης προς την Ελλάδα, αλλά και το ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κυρίως απέναντι στο ελληνικό χρέος, έστειλε από την Αθήνα, την οποία επισκέπτεται, η Σκα Κέλλερ, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων/Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Έχουμε έλθει εδώ σε μία εποχή όπου η β’ αξιολόγηση δίνει ένα θετικό μήνυμα, μια σταθερότητα και ηρεμία», είπε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε και πρόσθεσε ότι «τόσο το ΔΝΤ όσο και κράτη-μέλη της ΕΕ πιέζουν συνεχώς την Ελλάδα για νέα μέτρα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Η κ. Κέλλερ υπογράμμισε ότι μπροστά σε κρίσιμες στιγμές για την ΕΕ και λίγο πριν τις Γαλλικές και Γερμανικές εκλογές οι Πράσινοι πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ κυρίως απέναντι στην Ελλάδα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κυρίως απέναντι στο ελληνικό χρέος». «Το πρόβλημα βρίσκεται στο Βερολίνο καθώς τόσο ο κ. Σόϊμπλε όσο και το ΔΝΤ δεν βλέπουν ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα», σημείωσε. Η ίδια τελείωσε την ομιλία της λέγοντας ότι «πρέπει να δοθεί ανάσα στην Ελλάδα».

Επίσης, η Σκα Κέλλερ τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής συνοχής των κρατών-μελλών της ΕΕ με έντονα στοιχεία οικολογίας και υπεραμύνθηκε της ΕΕ λέγοντας ότι «στις μέρες μας ακόμα και αν δεν υπήρχε η ΕΕ θα έπρεπε να την εφεύρουμε».

«Ζούμε σε κρίσιμους καιρούς για την Ευρώπη, ειδικά μετά το Brexit» εκτίμησε και τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την Ευρώπη του Βορά και του Νότου».

Η αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Πρασίνων θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Eυκ. Τσακαλώτο, την αν. υπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλα, τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ι. Τσιρώνη, τον επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Leclerc, ενώ τη Μ. Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ταξίδι στη Χίο για επισκέψεις σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

left.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εικονικές αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη

Σε δύο εμπλοκές εξελίχθηκε η αναγνώριση και η αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου. Άμεσα αεροσκάφη Mirage-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Σκύρο αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη[…]

Περισσότερα »

Kυρ. Μητσοτάκης: Το 3ο πρόγραμμα απέτυχε – Η Ελλάδα εκτός αγορών

Συνάντηση με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ, είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, καθώς -όπως είπε- η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών. Παράλληλα, έκανε έκκληση, εν όψει και της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *