Σκότωσες σφήκα; Πλήρωσε πρόστιμο 5.000 ευρώ!

Τα ευχάριστα νέα…: έχει και η Γερμανία “γαλάζιες σημαίες” για όσους κάνουν μπάνια στη Βαλτική Θάλασσα ή στις λίμνες της Βαυαρίας.
Και δεν είναι λίγοι γιατί παραδοσιακά ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός των Γερμανών είναι η ίδια η Γερμανία. Από τον Μάιο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) έχει αποφανθεί, μετά από τις προβλεπόμενες μικροβιολογικές αναλύσεις, ότι οι περισσότερες παραλίες έχουν καλή ποιότητα νερού.
Τα δυσάρεστα νέα: από τον Μάιο μέχρι σήμερα, προειδοποιεί το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), οι ειδικοί εκτιμούν ότι λόγω υψηλών θερμοκρασιών έχουν πολλαπλασιαστεί τα λεγόμενα κυανοβακτήρια με αποτέλεσμα σε πολλές τοποθεσίες το νερό όχι μόνο να μυρίζει απαίσια αλλά και να προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή και πιο σοβαρά προβλήματα υγείας. Για προληπτικούς λόγους το μπάνιο έχει ήδη απαγορευθεί σε λίμνες της Κάτω Σαξονίας.

Αλλεργική αντίδραση στο… πορτοφόλι του ενδέχεται πάντως να υποστεί, όποιος θέλει να απαλλαγεί από τις ενοχλητικές σφήκες του καλοκαιριού. Στη Γερμανία πολλά είδη σφήκας αποτελούν “σπάνια και προστατετόμενα είδη υπό εξαφάνιση” και η εξολόθρευσή τους τιμωρείται με ελάχιστο πρόστιμο 5.000 ευρώ. Το κομμάτι, εννοείται. Αν μάλιστα, στην προσπάθειά να υπερασπίσετε τη λεμονάδα σας απέναντι σε επιβουλές, πετύχετε το ιδιαίτερα σπάνιο είδος Bembix Rostrata, ο λογαριασμός εκτοξεύεται στις 65.000 ευρώ. Αυτά προβλέπει η νομοθεσία.

Η συμβουλή των ειδικών: παραμένουμε ψύχραιμοι και περιμένουμε την αποχώρηση της σφήκας. Δύσκολο, αλλά πολύ πιο οικονομικό από 5.000 ευρώ.

dw.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νύχτα τρόμου στο Παρίσι στους 129 οι νεκροί UPD

Στους 129 ανέρχονται οι νεκροί και στους 352 οι τραυματίες από τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και επτά “τρομοκράτες” είναι επίσης νεκροί. Μεταξύ των θυμάτων των επιθέσεων, υπάρχουν και πολλοί αλλοδαποί. Με βάση τον προσωρινό απολογισμό, στους νεκρούς περιλαμβάνονται: -Τουλάχιστον δύο Βέλγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.[…]

Περισσότερα »

Ελλάδα: Πάνω από 21 εκατ. τουρίστες στο 11μηνο

Αυξημένο κατά 7% το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου – Πάνω από 21 εκατ. τουρίστες στο 11μηνο Ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Σύμφωνα με τα προσωρινά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *