«Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» από το Υφυπουργείο Αθλητισμού

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 στις 10 και μισή τω πρωί, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».  
Σύμφωνα με έρευνες, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη κακοποιείται σεξουαλικά.  Η «σεξουαλική βία» είναι ένας ευρύς όρος, ο οποίος περιλαμβάνει τη «σεξουαλική παρενόχληση» και τη «σεξουαλική κακοποίηση». Δυστυχώς, το 1/3 των παιδιών, τα οποία έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας, δεν μιλούν ποτέ και από τον κύκλο εμπιστοσύνης τους προέρχεται το 80% των δραστών.
Ανάλογα φαινόμενα έχουν εντοπιστεί και στο χώρο του αθλητισμού. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού προχωρά σε σειρά εξειδικευμένων μέτρων με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των παιδιών και ανήλικων αθλητών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Ημερίδας «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» με τη συμμετοχή αθλητικών φορέων της χώρας. Η συνεργασία και η ενημέρωση θα συμβάλλει στον εντοπισμό και στην καταπολέμηση σεξουαλικής βίας στον χώρο του αθλητισμού.
Οικοδεσπότες στη διαδικτυακή Ημερίδα θα είναι ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξή της και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της «Διευρυμένης Συμφωνίας για τον Αθλητισμό» (ΕPAS) του Συμβουλίου της Ευρώπης, Stanislas Frossard, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα από το Στρασβούργο.
Θα συμμετάσχουν, ακόμη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, οι Υφυπουργοί Παιδείας και Υγείας, Ζέτα Μακρή και Ζωή Ράπτη, αντίστοιχα, η βουλευτής και κοινοβουλευτικός σύνδεσμος της Καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε», για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, Έλενα Ράπτη, ο Ψυχίατρος Γιώργος Νικολαϊδης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Zanzarote του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Ολυμπιονίκης του μπάσκετ και πρόεδρος του «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης κ.ά.
Την Ημερίδα θα συντονίσει η Ιρλανδή δημοσιογράφος και αθλήτρια, Karen Leach, η οποία είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Για τη δική της, ανάλογη, εμπειρία θα μιλήσει και η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία πρόσφατα κατήγγειλε περιστατικά σεξουαλικής βίας.
Επιπλέον, για την ανάπτυξη καλών πρακτικών καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών στον αθλητισμό, θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι διεθνών και ελληνικών οργανισμών, όπως και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το λινκ για την παρακολούθηση της Ημερίδας: https://live.kudoway.com/ad/220113780743

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γ. Μώραλης: «Ο Πειραιάς τρέχει για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«Εχουμε θέσει ως αρχή, πως σε ό,τι συνδιοργανώνουμε να δίνουμε και κοινωνική διάσταση. Αυτή τη φορά τρέχουμε για το ίδρυμα «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιάς, Γιάννης Μώραλης μιλώντας στο αθλητικό μαγκαζίνο του σταθμού μας «Πινελιές στα Σπορ», για το 2ο Attika Run and Fun Grand Prix, ο[…]

Περισσότερα »

Συνεργασία ακαδημιών Εθνικού ΟΦΠΦ και International School of Piraeus

Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης και ανάπτυξης των ακαδημιών του συλλόγου Εθνικου ΟΦΠΦ βάσει Ευρωπαϊκών προτύπων, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με το International School of Piraeus. Η συνεργασία θα αφορά όχι μόνο την ποδοσφαιρική κατάρτιση των παιδιών και την υγιή ανάπτυξη τους αλλά θα βασίζεται[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *