Στ. Ελλάδα και Θεσσαλία στο κεντρικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την επένδυση ύψους 255 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή τμήματος αυτοκινητοδρόμου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η σύνδεση που έλλειπε μεταξύ Λαμίας και Ξυνιάδας θα ολοκληρώσει το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου E65, συνδέοντας με τον τρόπο αυτό τις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Δυτικής Θεσσαλίας με το κεντρικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων.

Η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα δήλωσε: «Το εν λόγω έργο αποτελεί απτή απόδειξη του ότι η ΕΕ εξακολουθεί να επενδύει στη βελτίωση των υποδομών στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρήσεις και οι τουρίστες θα επωφεληθούν εξίσου από τη νέα σύνδεση».

Ο αυτοκινητόδρομος θα προωθήσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης και θα αυξήσει τα εισοδήματα στην περιοχή, σημειώνεται.

Το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα του αυτοκινητοδρόμου εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάληψη της Νομικής Σχολής από αντιεξουσιαστές

Υπό κατάληξη τελεί το κτίριο της Νομικής Σχολής στο κέντρο της Αθήνας, από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες απαιτούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού.Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν για περίπου 20 άτομα να βρίσκονται στη Νομική, ωστόσο ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται.  Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητηθεί από[…]

Περισσότερα »

Μειώνεται η χρήση των νάυλων τσαντών κατά 50% μέχρι το 2017

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, οι πολύ λεπτές πλαστικές σακούλες – που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ – είναι λιγότερο πιθανό να επαναχρησιμοποιηθούν σε σχέση με τις παχύτερες, καταλήγουν συχνότερα στα σκουπίδια και ρυπαίνουν περισσότερο το περιβάλλον. Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να μειώσουν την[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *