Στ. Καλεντερίδης: Πιο φιλοαμερικανική απ’ όλες η αριστερή κυβέρνηση

Βαραίνει το κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας μετά τις πληροφορίες που επιβεβαίωσε και η κυβέρνηση για απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών οι οποίοι φέρεται να έχουν αναμιχθεί παρασκηνιακά σε προσπάθειες παρέμβασης σε εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας.

Από την άλλη πλευρά, η Μόσχα πέρασε στην αντεπίθεση, απειλώντας ευθέως με αντίποινα. Ωστόσο, διπλωματικές «πηγές» αποκάλυπταν πως τα «σύννεφα» στις σχέσεις των δύο χωρών είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους κατά τους προηγούμενους μήνες καθώς έλεγαν πως διέβλεπαν περίεργες κινήσεις προσώπων που σχετίζονταν με τον ρωσικό παράγοντα στην Ελλάδα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο – σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» να διαδραματίζουν παρασκηνιακό ρόλο στην οργάνωση των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ειδοποίηση προς τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για την απέλαση των στελεχών της, έγινε την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν ήταν σοβαρές και  αφορούσαν την αλίευση και διακίνηση πληροφοριών καθώς και για απόπειρα χρηματισμού κρατικών λειτουργών.

Μιλώντας για το θέμα στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο, ο διεθνολόγος Σταύρος Καλεντερίδης χαρακτήρισε την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως την πιο αμερικανόφιλη της μεταπολίτευσης.

Όπως σημείωσε, είναι γνωστές εδώ και χρόνια ανάλογες δράσεις από διπλωμάτες διάφορων χωρών στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει δοθεί ποτέ τέτοια έκταση, ενώ υποστήριξε ότι η ρωσική κυβέρνηση αποτελούσε τον πιο εύκολο δρόμο για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών.

Οι δηλώσεις του Σταύρου Καλεντερίδη…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον Πρ. της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας

Συνάντηση με τον Βούλγαρο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, έχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας. Με τη συνάντηση αυτή, στο Προεδρικό Μέγαρο, ολοκληρώνεται το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σόφια και επιστρέφει εν συνεχεία στην Αθήνα.

Περισσότερα »

Κυβερνητικό Συμβούλιο για το προσφυγικό

Η σύσταση Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Πολιτική αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με θέμα την εφαρμογή της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Όπως εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης Γ.Κυρίτσης, το Κυβερνητικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *