Στ. Θεοδωράκης για Μάτι: Η Εισαγγελία πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρή με τους εμπλεκόμενους

Στην αδυναμία και ανικανότητα των κυβερνητικών λειτουργών να συντονίσουν την επιχείρηση που ήταν σε εξέλιξη και στον κρατικό μηχανισμό που δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει γιατί δομήθηκε με ρουσφέτια και έλλειψη αξιοκρατίας, απέδωσε τα αίτια της τραγωδίας για το Μάτι ο επικεφαλής του Ποταμιού από την Καβάλα, όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Τι είπε για Μακαδονικό, οικονομία και ευρωεκλογές.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ακόμα ότι «είναι προσβλητικά τα όσα ακούστηκαν από τους πυροσβέστες. Είναι ντροπή για μια σύγχρονη χώρα να έχει ένα τέτοιο τραγικό αποτέλεσμα από μια φυσική καταστροφή. Η Εισαγγελία πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηρή με όλους τους εμπλεκόμενους».

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε τόνισε πως το μήνυμα των επικείμενων ευρωεκλογών για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι διπλό, “πρώτον να μην παραδοθούν στο δικομματισμό, δίνοντας φωνή και σε μικρότερα κόμματα και δεύτερον η Ελλάδα μετά από μια καραντίνα στην οποία βρίσκονταν όλα αυτά τα χρόνια να πρωταγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας τις αρχές της ευρωπαϊκής αναγέννησης που προωθεί το Ποτάμι».

“Η οικονομία”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, “είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί σήμερα τους Έλληνες πολίτες μαζί με τους υψηλούς φόρους που καταβάλλουν, τις αυξημένες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και τη μαύρη εργασία των παιδιών τους”.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας θα προέλθει μόνο με δύο τρόπους. “ο πρώτος είναι η μείωση του κομματικού κράτους και του πολιτικού χρήματος. Ο δεύτερος είναι να δοθούν ευκαιρίες και κίνητρα στη νέα γενιά, στους νέους ανθρώπους, να σπουδάσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα,, χωρίς να χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό”, όπως είπε.

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση που κράτησε το Ποτάμι, υποστήριξε ότι εκείνο που φαίνεται μέσα από τις συζητήσεις και τις επαφές που είχε με πολίτες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι ότι η συμφωνία δεν είναι το σημαντικότερο θέμα που τους απασχολεί όσο τουλάχιστον είναι η οικονομία. Επισήμανε, ωστόσο, ότι αντί ένα εθνικό θέμα να σταθεί αφορμή για κοινή συμφωνία και συνεννόηση στο εσωτερικό της χώρας, ήταν αφορμή για διχασμό κυρίως με ευθύνη των δυο μεγάλων κομμάτων.

“Εμείς, ταχθήκαμε με τη λύση αυτού του προβλήματος εκτιμώντας ποια είναι η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο κόσμος, χρόνια τώρα, ονόμαζε τη γειτονική χώρα Μακεδονία. Με τη συμφωνία που έγινε καταφέραμε να πάρουμε το όνομα πίσω. Η ιστορία της Μακεδονίας ανήκει πλέον στους Έλληνες”, τόνισε. Διευκρίνισε, πάντως, ότι σε έναν πόλεμο, ή μια συμφωνία “δεν τα κερδίζεις όλα. Ίσως κερδίζαμε περισσότερα αν είχαμε συνεννόηση στο εσωτερικό. Πάντως, μια μάχη κερδήθηκε κι αυτή είναι ότι πλέον η γειτονική χώρα δε λέγεται Μακεδονία, τώρα πρέπει να κερδίσουμε και τις άλλες μάχες όπως είναι αυτή της διασφάλισης των προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία”.

Ο κ. Θεοδωράκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις επικείμενες εκλογές το Ποτάμι θα λάβει ποσοστό 5% και θα εκλέξει δυο ευρωβουλευτές. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τις “καινούργιες φωνές” μέσα στην Ευρωβουλή και όχι τα “παλαιά καθεστώτα”, ενώ τάχθηκε αντίθετος σε αυτό που υιοθετούν τα μεγάλα κόμματα, ότι οι Ευρωεκλογές είναι ο πρώτος γύρος των εθνικών εκλογών όποτε αυτές γίνουν, λέγοντας ότι μια τέτοια αντίληψη είναι “προσβολή στην Ευρώπη, είναι προσβολή της ψήφου των πολιτών”.

Ολοκληρώνοντας, παρουσίασε τους τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές που τον συνοδεύουν σε αυτή την περιοδεία. Είναι οι Γιάννης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κακλίκης, Γιώργος Κορκόβελος και η Τάνια Παλαμίδη.

naftemporiki.gr με πληφοφορίες από ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το Δημοψήφισμα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους ψηφοφόρους  στο Δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξουν ανάμεσα στη “Σκύλλα και τη Χάρυβδη” όπως αποκαλεί τις δύο προτάσεις  αλλά: “Να σηκώσουν το ανάστημά τους και να εκφράσουν στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της”. Σύμφωνα με το ΚΚΕ:[…]

Περισσότερα »

Κάθε βουλευτής στοιχίζει περίπου 20.000 ευρώ τον μήνα…

Κάθε βουλευτής στοιχίζει περίπου 20.000 ευρώ τον μήνα στα δημόσια ταμεία. Οι μηνιαίες ακαθάριστες απολαβές κάθε βουλευτή ανέρχονται από 7.670 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ. Επίδομα οργάνωσης γραφείου. Ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια όπου εκλέγονται, οι βουλευτές λαμβάνουν από 738,88 έως 935,88 ευρώ για την οργάνωση του γραφείου τους. Ατέλεια τηλεφωνικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *