Στα 2,067 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Ιανουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου

Ισχνή άνοδο κατέγραψαν τον Ιανουάριο 2019 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις. Διαμορφώθηκαν σε 2,067 δισ. ευρώ, από 2,043 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου 2018.

Στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, Πέμπτη, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους καταδεικνύουν πως στα τέλη Ιανουαρίου οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των υπουργείων, των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ανήλθαν στα 1,57 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στα 488 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στα τέλη Ιανουαρίου τα υπουργεία είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 52 εκατ. ευρώ, 207 εκατ. ευρώ ήταν τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 642 εκατ. ευρώ όφειλαν οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, 359 εκατ. ευρώ ήταν οι οφειλές των νοσοκομείων,  320 εκατ. ευρώ χρωστούσαν διάφορα νομικά πρόσωπα και 488 εκατ. ευρώ ήταν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Η παράταση και η… παγίδα

Το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, αλλά και για την απαλλαγή από τα πρόστιμα των 100 ευρώ όσων φορολογουμένων υποβάλλουν το Ε9 μετά τις 30 Μαϊου, οπότε έληξε η επίσημη προθεσμία και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *