Στα 3,26 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου στους ιδιώτες

Στα 2,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν το Δεκέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, από 3,141 δισ. ευρώ το Νοέμβριο και 3,460 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης.

Μείωση σημείωσαν το Δεκέμβριο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφούμενες σε 765 εκατ. ευρώ, από 776 εκατ. ευρώ το Νοέμβριο και 832 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο.

Το μεγαλύτερο ποσό οφειλών προς τους ιδιώτες το έχουν οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, ωστόσο οι οφειλές αυτές το Δεκέμβριο μειώθηκαν στα 1,514 δισ. ευρώ, από 1,754 δισ. ευρώ το Νοέμβριο. Τα χρέη των νοσοκομείων ανήλθαν σε 326 εκατ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου, από 486 εκατ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Νοέμβριο οι διασταυρώσεις για το πόθεν έσχες

Σε τρεις περίπου μήνες, τον Νοέμβριο δηλαδή, στη διαδικασία επαλήθευσης των στοιχείων του περιουσιολογίου όλων των φορολογούμενων (που έχουν υποβάλλει δηλώσεις), το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να τους ζητήσει να δηλώσουν τυχόν αδήλωτα εισοδήματά τους ή άλλα περιουσιακά στοιχεία τους που δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες. Το υπουργείο Οικονομικών έχει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *