Στα 3,9 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Αν και το Ελληνικό Δημόσιο αποπλήρωσε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες ύψους 1,6 δισ. ευρώ μέσα στο 2017, ωστόσο οι συνολικές τους υπερήμερες υποχρεώσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώνονται στα 3,9 δισ. ευρώ.

Από τα 1,6 δισ. ευρώ που καταβλήθηκαν για την αποπληρωμή των φεσιών του Δημοσίου, τα 903,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορέων, τα 194,1 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων και τα 511,1 εκατ. ευρώ σε πληρωμές εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο η Ελλάδα έλαβε μια δόση 800 εκατ. ευρώ από τον ESM για την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου, στα οποία προστέθηκαν ακόμη 400 εκατ. ευρώ δημόσιας συμμετοχής.

Μόνον οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης είχαν στο τέλος Δεκεμβρίου οφειλές 2,567 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα, έναντι 3,140 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Εάν σε αυτά προστεθούν 645 εκατ. ευρώ που αφορούν σε εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και 765 εκατ. ευρώ σχετικά με εκκρεμείς επιστροφές φόρων τότε ο συνολικός λογαριασμός ανεβαίνει στα 3,9 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλ. Τσίπρας: Στο Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα

Η δύναμή μας είναι η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού τόνισε, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη συνεδρίαση αυτή, «δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στο Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα. Τα 10 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες που υπέφεραν άδικα τόσο χρόνια. Οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι.[…]

Περισσότερα »

Ενδιαφέρον αμερικανικού ομίλου για Σκαραμαγκά

«Σκληρό πόκερ» παίζουν το ελληνικό Δημόσιο με τον επικεφαλής της Privinvest Ισκαντάρ Σάφα με έπαθλο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά μεγάλος αμερικανικός όμιλος κατασκευής αμυντικού υλικού, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έχει δείξει ενδιαφέρον για να αναλάβει τα ηνία στα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνεργασία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *