Στα 3,9 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

Αν και το Ελληνικό Δημόσιο αποπλήρωσε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους ιδιώτες ύψους 1,6 δισ. ευρώ μέσα στο 2017, ωστόσο οι συνολικές τους υπερήμερες υποχρεώσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώνονται στα 3,9 δισ. ευρώ.

Από τα 1,6 δισ. ευρώ που καταβλήθηκαν για την αποπληρωμή των φεσιών του Δημοσίου, τα 903,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορέων, τα 194,1 εκατ. ευρώ σε επιστροφές φόρων και τα 511,1 εκατ. ευρώ σε πληρωμές εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο η Ελλάδα έλαβε μια δόση 800 εκατ. ευρώ από τον ESM για την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου, στα οποία προστέθηκαν ακόμη 400 εκατ. ευρώ δημόσιας συμμετοχής.

Μόνον οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης είχαν στο τέλος Δεκεμβρίου οφειλές 2,567 δισ. ευρώ προς τον ιδιωτικό τομέα, έναντι 3,140 δισ. ευρώ το Νοέμβριο.

Εάν σε αυτά προστεθούν 645 εκατ. ευρώ που αφορούν σε εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και 765 εκατ. ευρώ σχετικά με εκκρεμείς επιστροφές φόρων τότε ο συνολικός λογαριασμός ανεβαίνει στα 3,9 δισ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύ κοντά σε συμφωνία στο φορολογικό

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία όσον αφορά στην φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων» δήλωσε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού μαραθώνιου γύρου διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε επίσης ότι έγινε πολύ μεγάλη πρόοδος και στο συνταξιοδοτικό ενώ χαρακτήρισε μεγαλύτερη την απόσταση που[…]

Περισσότερα »

Νέα τηλεδιάσκεψη Ε.Ε. και ΔΝΤ για την Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Στην τηλεδιάσκεψη θα πάρουν μέρος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *