Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα εγκαίνια της 19ης Έκθεσης «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση» ο Λ. Αυγενάκης

0 σχόλια ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα εγκαίνια της 19ης Παγκρήτιας Έκθεση «Κρήτη H Mεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας», στο Πασαλιμάνι, βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη H Mεγάλη Συνάντηση» αποτελεί σημείο αναφοράς για την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, πρωτοβουλία που ξεκίνησε με τη συμμετοχή κρητικών παραγωγών και επιχειρήσεων, στη συνέχεια όμως αγκαλιάστηκε και από παραγωγούς άλλων περιοχών της χώρας που θέλησαν μέσα στο πλαίσιο αυτό να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:

«Η 19η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη H Mεγάλη Συνάντηση» για μια ακόμη χρονιά μας εντυπωσιάζει. Μια άρτια διοργάνωση με υψηλή επισκεψιμότητα με πολλούς εκθέτες, χιλιάδες επισκέπτες και εξαιρετική προβολή.

Η Κρήτη τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έργο και πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα του αγροδιατροφικού προϊόντος. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε από εδώ και στο εξής.

Η Κυβέρνησή μας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη συνεργειών που θα αναμορφώσουν τον αγροδιατροφικό τομέα και παράλληλα θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, και τη μετάβαση σε ένα πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Η καινοτομία και η δημιουργία αποτελούν κλειδιά σε αυτή την προσπάθεια. Ασφαλώς, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις εξαγωγές. Η εξάπλωση των αγροτικών μας προϊόντων όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, είναι θεμέλιος λίθος για την οικονομία του τόπου.

Η Έκθεση φέτος δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα δημιουργίας και προόδου. Εκθέτες και διοργανωτές, για μια ακόμη χρονιά, δίνετε με μεγάλη επιτυχία το δικό σας δυναμικό παρών.

Η Κυβέρνηση πιστεύει στην Ελληνική περιφέρεια και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της.

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους παραγωγούς μας να κάνουν το μεγάλο ποιοτικό άλμα και να αφήσουν πίσω ξεπερασμένες πρακτικές του παρελθόντος, περνώντας σε μια νέα εποχή.

Και για την κατάκτηση αυτού του στόχου είναι απαραίτητο όλοι οι φορείς και οι παραγωγικές δυνάμεις της Κρήτης να συνεργαστούμε σε πνεύμα ενότητας με την επίτευξη συνεργασιών και πάνω από όλα με πίστη σε αυτά που παράγει η κρητική Γη».

Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ασπασία Αλιγιζάκη και αντιπροσωπεία της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια”.

Η έκθεση
Μετά τις προηγούμενες απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις της έκθεσης η 19η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων & Υπηρεσιών “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Toπικές Γεύσεις Ελλάδας” πραγματοποιείται από τις 11 έως τις 19 Ιουλίου 2020, στο Πασαλιμάνι.
Η έκθεση αυτή, έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων πολύ επιτυχημένων διοργανώσεων, που έγιναν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα όπου προωθήθηκαν τα περιζήτητα τοπικά αγαθά. Παραγωγοί από Κρήτη, Κατερίνη, Τρίκαλα, Καλάβρυτα, Κομοτηνή, Λάρισα, Βοιωτία, Θεσσαλονίκη, Νίσυρο, Μεσσηνία, Ημαθία, Αττική, Λήμνο, Καστοριά, Καβάλα και Κιλκίς συμμετείχαν σ’ αυτές τις μεγάλες διοργανώσεις και συμπλήρωναν με τα προϊόντα τους την πλούσια γκάμα της διατροφικής αλυσίδας.
Στις προηγούμενες διοργανώσεις, χιλιάδες επισκέπτες γεύτηκαν και προμηθεύτηκαν τα προϊόντα των εκθετών, ενώ εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες ανέπτυξαν συνεργασία σε επίπεδο χονδρικής και διακίνησης των εμπορευμάτων τους.
Στην έκθεση συμμετέχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας. Μονάδες παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, συνεταιριστικές οργανώσεις, Επιμελητήρια, Δήμοι, Φορείς κ.α., εκθέτες που με τη συμμετοχή τους θέλουν να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας με την αγορά αυτή.
Επίσης, παράλληλα με τους Κρήτες παραγωγούς, συμμετέχουν εκθέτες και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, συμπληρώνοντας έτσι και με άλλες ιδιαίτερες γεύσεις τον τοπικό διατροφικό πλούτο, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση.
Φωτογραφίες από σελίδες facebook: “Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση” και “Μέλη και Φίλοι Αδελφότητας Κρητών Πειραιά Η ΟΜΟΝΟΙΑ”

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,