Στα σχολεία ως μάθημα η πολιτική προστασία

Τους τρόπους πληρέστερης ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των μαθητών, σχετικά με ζητήματα πρόληψης και προστασίας από φυσικές καταστροφές, συζήτησαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Προγραμματική στόχευση της κυβέρνησης, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι να υπάρξουν προσαρμογές στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε εκτός από σύγχρονη και σφαιρική γνώση, να παρέχει στους νέους περαιτέρω εφόδια που θα τους καθιστούν πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες και θα τους προετοιμάζουν περισσότερο για το επαγγελματικό τους μέλλον και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Στη βάση αυτή, η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ξεκινήσει να μελετά ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών.

Πέρα από παρεμβάσεις στο σημερινό πρόγραμμα σπουδών, στόχος είναι, σύμφωνα με το υπουργείο, το ωρολόγιο πρόγραμμα να ενισχυθεί και με νέες θεματικές, όπως ενδεικτικά, προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλον, διατροφή και υγιεινή, με κεντρική επιδίωξη την ευρύτερη διαπαιδαγώγηση των νέων.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέχρι την Πέμπτη η υποβολή αιτήσεων για τις AEN

Η Πέμπτη 13 Ιουλίου είναι η νέα προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών και αιτήσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, για όσους υποψήφιους συμμετέχουν για την εισαγωγή τους με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα παραπάνω αφορούν τους υποψηφίους της Πρώτης Γενικής Κατηγορίας και γνωστοποιήθηκαν με τη δημοσίευση της τροποποίησης της αρχικής προκήρυξης που προέβλεπε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών την[…]

Περισσότερα »

Συμβολή στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας από το ΣΔΟΕ

Σημαντική συμβολή στην καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας αναμένεται να έχει η ανάθεση αρμοδιότητας ελέγχων στον τομέα αυτόν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Την ανάθεση της αρμοδιότητας προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Όπως εξηγεί με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ειδικός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *