Σταδιακά η επανυποβολή αιτήσεων για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα-επίδομα στέγασης

Παράταση στην ισχύ των αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης, που θα έπρεπε να επανυποβληθούν τους κρίσιμους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, δίνει για δύο μήνες σχετική απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού, με στόχο την αποφυγή συνωστισμού στις κοινωνικές υπηρεσίες και τα κέντρα κοινότητας και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ωφελουμένων στα δύο βασικά προγράμματα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Οι επανυποβολές των αιτήσεων κατανεμήθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου 2020. Οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα κέντρα κοινότητας ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό των επανυποβολών αιτήσεων που παρατάθηκαν, ο οποίος έχει ως εξής:

Αιτήσεις που δεν παρατάθηκαν, θα υποβληθούν κανονικά στον μήνα επανυποβολής τους και συγκεκριμένα:

Ωστόσο, σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση για τις αιτήσεις που έχουν ήδη παραταθεί, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά. Επίσης, εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή της, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για το Επίδομα των 534 ευρώ

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τις επιχειρήσεις – εργοδότες οι οποίες ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν μέσα στον Μάιο για την καταβολή στους εργαζόμενους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Περισσότερα »

«Βροχή» τα καρφώματα στο ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, κάθε μέρα περίπου διακόσιοι συμπολίτες μας σηκώνουν το τηλέφωνο για να «τα πουν» με τους ράμπο του ΣΔΟΕ. Το συγκεκριμένο τετραψήφιο υπάρχει από το 2008, αλλά την πρώτη χρονιά το κάλεσαν μόλις 4.000 άνθρωποι. Και μετά, ξεκίνησε η απενοχοποίηση: το 2009 τα τηλεφωνήματα έφτασαν τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *