Σταϊκούρας: Αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Η εμπιστοσύνη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σταδιακά αποκαθίσταται, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τον Δείκτη Οικονομικού Κλίματος που αυξήθηκε τον Δεκέμβριο στις 109,5 μονάδες, αγγίζοντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου του 2007. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών είναι η ακόλουθη:

«Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος αυξήθηκε στις 109,5 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2019, από τις 107 μονάδες τον Νοέμβριο 2019, αγγίζοντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου του 2007.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο εξάμηνο ο Δείκτης παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, σταθερά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σταδιακά αποκαθίσταται.

Η κυβέρνηση προχωράει με ιεραρχημένα, σταθερά και γοργά βήματα στην υλοποίηση του σχεδίου της, που έχει ως στόχο την ολόπλευρη ισχυροποίηση της οικονομίας και της χώρας, την υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τον Νοέμβριο

Μείωση σημείωσαν το Νοέμβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα καθώς και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες περιορίστηκαν το Νοέμβριο του 2019 στα 1,478 δισ. ευρώ έναντι 1,625 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα Οκτώβριο.

Επίσης, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου μειώθηκαν το Νοέμβριο στα 780 εκατ. ευρώ, έναντι 828 εκατ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποζημιώσεις: Οι πιέσεις στην Ε.Ε. έφεραν αποτέλεσμα

Σε επανεξέταση των αποφάσεών της για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών προχωρά η Κομισιόν μετά τη διαφωνία που εξέφρασε η Ελληνική αντιπροσωπεία για την κατανομή τους. Η Κομισιόν είχε αποφασίσει 29,7 εκατ. ευρώ για αποσύρσεις και 3 εκατ. ευρώ για προώθηση, ποσά που διατίθενται σε Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Γαλλία, με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *