Σταματά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες φαίνεται να μένει το καλοκαίρι του 2018 η Θεσσαλονίκη, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, καθώς η εταιρεία Hellenic Seaways απέσυρε το «Flying Cat 4» από το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο  διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, Άρης Κατσαΐτης, δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να συνεχίσει το καλοκαίρι του 2018 το δρομολόγιο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά. Το «Flying Cat 4» θα δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή από το λιμάνι της Ραφήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε, έπειτα από παύση έξι ετών, με τις Σποράδες το καλοκαίρι του 2016. Τα δρομολόγια -που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο- συνεχίστηκαν και το 2017.

Την απογοήτευσή του εξέφρασε για το γεγονός ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας τονίζοντας ότι «όλοι οι φορείς της πόλης δούλεψαν πολύ σκληρά για αυτήν τη γραμμή και η σύνδεση ήταν πετυχημένη».
«Είναι μια προσπάθεια που θέλει επιμονή και υπομονή, δεν γίνεται να εγκαταλείπει κάποιος μετά από δύο χρονιές» τόνισε. Το επόμενο βήμα, όπως είπε, θα γίνει σε συντονισμό με τις ενώσεις ξενοδόχων και τους δημάρχους των νησιών, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Όπως εξήγησε ο ναυτικός πράκτορας, Γιάννης Δημητριάδης, στα κατατεθειμένα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) δρομολόγια δεν περιλαμβάνεται η Θεσσαλονίκη από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ωστόσο αναμένεται, όπως είπε, το προσεχές διάστημα «να δούμε τι θα προκύψει στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν με άλλες εταιρείες και αν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την εν λόγω γραμμή».

ΑΠΕ-ΜΠΕ Νικόλ Καζαντζίδου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολοταχώς για συμφωνία με βαρύ τίμημα – Ανοιχτά θέματα μόνο στο εργασιακό

Έτοιμη να κάνει την τελική υποχώρηση και στο εργασιακό για να κλείσει τουλάχιστον την τεχνική συμφωνία εμφανίζεται η Κυβέρνηση, αφού οι επαφές των τελευταίων ημερών με τους δανειστές δείχνουν ότι αν δεν κλείσει το θέμα μέχρι και τις 7 Απριλίου, πλέον κανείς δεν θα μπορεί να ορίσει νέο χρονικό ορόσημο.[…]

Περισσότερα »

«Δίκη – φάρσα» για τον πρώην επικεφαλής της Siemens

Το θέμα που κυριαρχεί στον γερμανικό τύπο είναι οι μαζικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. Ακόμα μια δημοσίευση για τη δίκη του πρώην επικεφαλής της Siemens στην Αθήνα. Σχόλιο της Süddeutsche Zeitung επικεντρώνεται στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με τη δυνατότητα απέλασης αιτούντων άσυλο που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *