Σταματογιάννης: Το «Δίκαιο της Ανάγκης» στην υγειονομική κρίση

Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης μπαίνει εκ νέου το ζήτημα της καταστρατήγησης των συνταγματικών δικαιωμάτων για την ελευθερία της έκφρασης και της ανάπτυξης της προσωπικότητας των πολιτών, στο πλαίσιο της νέας εγκυκλίου που παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προτάσσοντας το «Δίκαιο της Ανάγκης».

Ειδικότερα, ζητεί την ποινική δίωξη όσων τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας με την ενεργοποίηση του αυτόφωρου εις βάρος τους, σε μια προσπάθεια να εφαρμοστούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να περιοριστεί το “κίνημα κατά της μάσκας”.

«Το «Δίκαιο της Ανάγκης» χρήζει εφαρμογής όταν έχουμε καταστάσεις όπως η υγειονομική κρίση» τόνισε στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, αποσαφηνίζοντας ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν χτυπά τον πυρήνα του δικαιώματος της ελευθερίας.

Της Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά

Σε εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και είχε αναπτύξει παράλληλα σύστημα αποθήκευσης, νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Η οργάνωση είχε έδρα καταυλισμό στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, και αρχηγός της, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένας 27χρονος Αλβανός με το ψευδώνυμο «Μαραντόνα»,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *