Μετρό: Στάση εργασίας την Πέμπτη 11 με 5 το απόγευμα

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα έχει προκηρύξει το Σωματείο Ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό ώστε να συμμετάσχουν σε έκτακτη γενική συνέλευση, με ανοιχτό το ενδεχόμενο 24ωρης απεργίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου ηλεκτροδηγών «η στάση εργασίας πραγματοποιείται εξαιτίας του νέου συνδικαλιστικού Νόμου ο οποίος απαιτεί αυξημένη συμμετοχή (50+1 των μελών), καθώς και της άρνησης της διοίκησης της εταιρείας να διευκολύνει τα μέλη του Σωματείου διαθέτοντας υπηρεσιακό συρμό».

Θέματα συζήτησης, όπως σημειώνουν, θα είναι επίσης η έλλειψη ανταλλακτικών για τους συρμούς, η έλλειψη προσωπικού και συνεχής μείωση αυτού, η παρεμπόδιση της ιεραρχικής εξέλιξης των ηλεκτροδηγών, οι μισθολογικές ανισότητες των επαναπροσληφθέντων συναδέλφων της ΣΤΑΣΥ παρά την πλήρωση ομοίων προϋποθέσεων, το ενιαίο μισθολόγιο και η συζήτηση και λήψη αποφάσεως περί κηρύξεως 24ωρης απεργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο

Πάνω από τις νήσους Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι πέταξαν σήμερα το πρωί δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ειδικότερα, τα δύο τουρκικά αεροσκάφη εισήλαθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Λήμνου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους (στο συγκρότημα Φούρνων), στα 8.900 πόδια. Στις 10.27 τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν[…]

Περισσότερα »

ΣΕΤΕ: Φόβοι για “αρνητική” ανατροπή των τουριστικών αφίξεων

Με αφορμή καταλήψεις διοικητικών κτηρίων και μονάδων της ΔΕΗ από εργαζόμενούς της, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων επισημαίνει ότι το ενδεχόμενο πρόκλησης επαναλαμβανόμενων διακοπών, αλλά και γενικευμένου black out, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, θα είναι καταστροφικό, τόσο για την θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όσο και για τις τοπικές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *