ΣτΕ: Απόρριψη αιτήματος δικηγόρων για πάγωμα πληρωμών μέσω POS

Απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για «πάγωμα» των πληρωμών μέσω POS που είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.

Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά και την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Ωστόσο, η πρόεδρος του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

Αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

Πάντως, όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Black Friday 2018: Τι ώρα θα ανοίξουν οι μεγάλες αλυσίδες

Τροποποιούν το ωράριο τους οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ειδών τεχνολογίας ανήμερα Black Friday. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές Η Black Friday είναι εδώ και οι μεγάλοι παίχτες της αγοράς τα δίνουν όλα για όλα ώστε να διεκδικήσουν τα ευρώ που σκοπεύουν να ξοδέψουν οι καταναλωτές στη Μαύρη Παρασκευή.[…]

Περισσότερα »

Άνδρας μαχαίρωσε υπάλληλο της πρεσβείας του Ιράν

Συναγερμός σήμανε στην πρεσβεία του Ιράν στο Ψυχικό όταν άνδρας μαχαίρωσε έναν υπάλληλο έξω από το κτήριο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας διαπληκτίστηκε με δύο υπαλλήλους και στη συνέχεια τραυμάτισε τον έναν με μαχαίρι και εξαφανίστηκε. Οι δύο υπάλληλοι της πρεσβείας είναι Ιρανοί.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *