ΣτΕ: Νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Ράντος

Τον Αθανάσιο Ράντο επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, ο οποίος θα διαδεχθεί την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που από τις 14 Μαρτίου αναλαμβάνει και επίσημα Πρόεδρος της Δημοακρατίας.

Στην δήλωσή του, ο κ. Ράντος, αφού ευχαριστεί την πολιτεία που τον τίμησε με το ανώτατο για την Δικαιοσύνη αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλώνει πως «για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ό,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια: κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του».

 

από naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην ανατολική Αιγιάλεια

Αντιμέτωπη με πύρινο μέτωπο είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή Άμπελος, στην ανατολική Αιγιάλεια. Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, Στην περιοχή επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με οκτώ άτομα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο.

Περισσότερα »

Εξετάζονται οι περικοπές σε κύριες – επικουρικές συντάξεις

Στο μικροσκόπιο του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν μπει οι τελευταίες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Σύμφωνα με το “Έθνος”, στην πιλοτική δίκη που διεξάγεται, υπερισχύουν οι απόψεις περί αντισυνταγματικότητας των σχετικών μνημονιακών νόμων. Αν η θέση αυτή επιβεβαιωθεί με την έκδοση της απόφασης, τα Ταμεία θα επιβαρυνθούν κατά τουλάχιστον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *