ΣτΕ: Νέος πρόεδρος ο Αθανάσιος Ράντος

Τον Αθανάσιο Ράντο επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, ο οποίος θα διαδεχθεί την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που από τις 14 Μαρτίου αναλαμβάνει και επίσημα Πρόεδρος της Δημοακρατίας.

Στην δήλωσή του, ο κ. Ράντος, αφού ευχαριστεί την πολιτεία που τον τίμησε με το ανώτατο για την Δικαιοσύνη αξίωμα του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλώνει πως «για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ό,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια: κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοικτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του».

 

από naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διασώθηκαν 42 πρόσφυγες νότια της Ιεράπετρας

Σαράντα δύο πρόσφυγες διασώθηκαν από τους Λιμενικούς, νότια της Ιεράπετρας όταν στο σκάφος το οποίο επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητο και εξέπεμψε SOS.  Το ιστιοφόρο «Αμόρε Μίο» που μετέφερε τους μετανάστες εντοπίσθηκε να πλέει ακυβέρνητο νότια της Ιεράπετρας σε απόσταση 35 ναυτικών μιλίων, κοντά στον Κουτσουρά το βράδυ της Πέμπτης. Άμεσα στήθηκε μεγάλη[…]

Περισσότερα »

Συμφωνία Μητσοτάκη – ΠΑΣΟΚ για νέους μισθούς των Δ.Υ.

Συμφωνία τεσσάρων σημείων μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και ΠΑΣΟΚ για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει το νέο μισθολόγιο να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2016, ενώ εντός του 2014, θα ψηφιστεί ο νόμος για την αξιολόγηση. Από τον Ιούλιο του νέου έτους  πιλοτικά θα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *