ΣτΕ: «Πράσινο» στην υποθαλάσσια σήραγγα Πέραμα – Σαλαμίνα

«Πράσινο φως» για την συνέχιση του διαγωνισμού του έργου της υποθαλάσσιας σήραγγας από το Πέραμα μέχρι τoν ανισόπεδο κόμβο Παλουκίων στη Σαλαμίνα, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η υποθαλάσσια σήραγγα έχει μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει και τα οδικά τμήματα παράκαμψης των πόλεων Περάματος και Σαλαμίνας, ανεβάζοντας έτσι το μήκος στα 14,5 χιλιόμετρα. Ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται στη β’ φάση.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας «ΠΕΡΙΒΟΣ» και ζητούσε να ακυρωθεί η από 27-3-2012 απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, με την οποία εγκρίθηκε:

  • η διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της μελέτης κατασκευής, χρηματοδότησης, λειτουργίας, συντήρησης, εκμετάλλευσης του έργου μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας και
  • η προκήρυξη (22-3-2012) της α’ φάσης του σχετικού διαγωνισμού.

Σημειώνεται, ότι το όλο έργο εντάσσεται στο νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Αττικής, για το οποίο ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) έχει προβεί στην εκπόνηση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Στην αίτησή του, ο περιβαλλοντικός όμιλος υποστήριζε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όμως, το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 222/2018 απόφασή του απέρριψε ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμού του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρεις νέες συλλήψεις για σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος διενεργήθηκαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στοχευμένες έρευνες σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Fallen Angel” (Έκπτωτος Άγγελος). Πιο συγκεκριμένα, εξειδικευμένα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν διαδικτυακές αστυνομικές έρευνες, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), με[…]

Περισσότερα »

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σταμάτα

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας -Αγίου Στεφάνου. Η φωτιά ξεκίνησε από τη λεωφόρο Μαραθώνος στα όρια Σταμάτας-Αγίου Στεφάνου. Η πυρκαγιά καίει πευκόφυτη περιοχή, ενώ την ίδια ώρα στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα, όπως[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *