ΣτΕ: Συνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

ΣτΕ: Συνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Η απόφαση αυτή που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία ανατρέπει παλαιότερη (100/2017) της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου που είχε κρίνει αντισυνταγματική την λειτουργία των καταστημάτων.
Ειδικότερα, η αυξημένη, επταμελής σύνθεσης του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ κατέληξε με την υπ΄ αριθμ. 18/2019 απόφασή της ότι δεν παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας η υπ΄ αριθμ. 75812/6.7.2017 απόφαση του τότε υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμου Παπαδημητρίου με την οποία καθορίστηκαν οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Κι αυτό γιατί η εξαίρεση δεν εισήχθη αδιακρίτως, αλλά μόνο στο αναγκαίο και ικανό μέτρο, δηλαδή σε περιφέρειες και περιοχές στις οποίες διαπιστωμένα υφίσταται αξιόλογη –σε εθνική κλίμακα- τουριστική κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΣΕΕ: Ωρες λειτουργίας υπάρχουν… χρήματα δεν υπάρχουν

“Από την πρώτη στιγμή, τεκμηριώσαμε ότι το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθιάς ύφεσης- δεν αυξάνει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά τον αναδιανέμει προς όφελος εκείνων,[…]

Περισσότερα »

Καθηλωμένη στο 27% η ανεργία στην Ελλάδα μέχρι το 2015

O Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε σήμερα, με την έκθεσή του για τις προοπτικές απασχόλησης (Employment Outlook 2014), ότι η ανεργία στην περιοχή θα παραμείνει αρκετά υψηλότερη από τα προ κρίσης επίπεδα, παρά την περιορισμένη μείωσή της έως το τέλος του 2015. Η έκθεση προβλέπει ότι τα μέσα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *