ΣτΕ: Συνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

ΣτΕ: Συνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Η απόφαση αυτή που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία ανατρέπει παλαιότερη (100/2017) της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου που είχε κρίνει αντισυνταγματική την λειτουργία των καταστημάτων.
Ειδικότερα, η αυξημένη, επταμελής σύνθεσης του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ κατέληξε με την υπ΄ αριθμ. 18/2019 απόφασή της ότι δεν παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας η υπ΄ αριθμ. 75812/6.7.2017 απόφαση του τότε υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμου Παπαδημητρίου με την οποία καθορίστηκαν οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Κι αυτό γιατί η εξαίρεση δεν εισήχθη αδιακρίτως, αλλά μόνο στο αναγκαίο και ικανό μέτρο, δηλαδή σε περιφέρειες και περιοχές στις οποίες διαπιστωμένα υφίσταται αξιόλογη –σε εθνική κλίμακα- τουριστική κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Ε. Πειραιά: Δέσμευση 15 τόνων κρεμμυδιών Ινδίας

Στη δέσμευση κρεμμυδιών προέλευσης Ινδίας συνολικού βάρους 15 τόνων, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά. Πιο αναλυτικά, κατά τον διενεργηθέντα ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου νωπών οπωροκηπευτικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και[…]

Περισσότερα »

Εξετάζεται η εμπλοκή Αστυνομικών σε υποθέσεις της Χ.Α.

Ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών σε έκνομες δραστηριότητες, μέσω πράξεων ή και παραλείψεων, ερευνούν οι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, μετά από στοιχεία που τους διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, οι δύο δικαστικές λειτουργοί απέστειλαν κλήσεις σε απολογία για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε άλλα δύο άτομα, σε βάρος[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *