ΣτΕ: Συνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

ΣτΕ: Συνταγματική η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Η απόφαση αυτή που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία ανατρέπει παλαιότερη (100/2017) της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου που είχε κρίνει αντισυνταγματική την λειτουργία των καταστημάτων.
Ειδικότερα, η αυξημένη, επταμελής σύνθεσης του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ κατέληξε με την υπ΄ αριθμ. 18/2019 απόφασή της ότι δεν παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας η υπ΄ αριθμ. 75812/6.7.2017 απόφαση του τότε υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δήμου Παπαδημητρίου με την οποία καθορίστηκαν οι περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Κι αυτό γιατί η εξαίρεση δεν εισήχθη αδιακρίτως, αλλά μόνο στο αναγκαίο και ικανό μέτρο, δηλαδή σε περιφέρειες και περιοχές στις οποίες διαπιστωμένα υφίσταται αξιόλογη –σε εθνική κλίμακα- τουριστική κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκαλείται την Παρασκευή το νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ

Συγκαλείται την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, το νέο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, που εκλέχτηκε από το 7ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα. Τα 11 μέλη του ΔΣ, κατά συνδυασμό, είναι: Δημήτρης Κουμπιάς, Νίκος Καρράς, Νέλλη Σπηλιοπούλου, Νίκος Συνοδινός (Μαζί για την ΠΟΕΣΥ), Γιώργος Σαββίδης, Γιάννης Μπαζαίος (Ενωτικό Ψηφοδέλτιο), Κώστας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *