Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά οι εκθέσεις «Δρόμοι επιβίωσης» και «Η Αττική Γη Υποδέχεται τους Πρόσφυγες του ΄22»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία παρουσιάζουν τις εκθέσεις «Η Αττική Γη Υποδέχεται τους Πρόσφυγες του ’22» και «Δρόμοι επιβίωσης», στους εκθεσιακούς χώρους του Παλαιού Ταχυδρομείου από τις 23 Ιανουαρίου έως τις 5 Μαρτίου 2017.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στις 19.30.

Η έκθεση «Η Αττική Γη Υποδέχεται τους Πρόσφυγες του ’22» ξεναγεί τους επισκέπτες στις πρώτες δύσκολες μέρες της νέας ζωής των προσφύγων, στην καινούρια καθημερινότητά τους καθώς και στην προσπάθειά τους για αποκατάσταση και ένταξη. Οι φωτογραφικές μαρτυρίες φωτίζουν προσωπικές ιστορίες προσφυγιάς, στην Αττική γενικότερα, αλλά και για την περιοχή του Πειραιά ειδικότερα.

Η έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, που συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι −στον δρόμο της επιβίωσης− των προσφύγων στις μέρες μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνολο Κέλσος: Μουσικές γέφυρες… (Αγγέλων Βήμα 3/12)

Mια περιπλάνηση στην Ευρώπη, από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα,  με τραγούδια και χορούς από τον 13o αιώνα, φωνητικές και οργανικές συνθέσεις απο την Αναγέννηση, σονάτες, καντσόνες και θεατρική  μουσική από το Μπαρόκ, καθώς και μπαλάντες, τσακώνες, πασσακάλιες, βιλανέλλες και ταραντέλλες από την ανώνυμη μουσική παράδοση του 17ου και 18ου αιώνα.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *