Στην Ελλάδα ο Διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ Έρικ Γουέντ

Θέματα που αφορούν στις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων (ΔΕΕ) βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής (30/7) συνάντησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με το διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ [NATO Special Operations Headquarters (NSHQ)], αντιστράτηγο Έρικ Γουέντ (Eric Wendt), όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναδιοργάνωσης των ελληνικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων με την πρόθεση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ να ολοκληρωθούν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες ώστε οι ελληνικές ΔΕΕ να έλθουν πιο κοντά στα νατοϊκά  πρότυπα που έχει υιοθετήσει σχεδόν το σύνολο των χωρών της Συμμαχίας.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την επιθυμία της διοργάνωσης στην Ελλάδα του νατοϊκού συνεδρίου διοικητών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (NSHQ SOF Commanders Conference) το 2022 ή το 2023.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο διοικητής Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ έγινε δεκτός σε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον υφυπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πώς αντικαταστάθηκε ο Γεωργιάδης στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης

Η κόντρα του Άδ. Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στην απόφαση να ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό της, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τον Τάσο Νεράντζη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *