Στην Ελλάδα μόνο οι αριστεροί έχουν δικαίωμα στη διαδήλωση

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Από το 1945 έως το 1989 στα κράτη του λεγόμενου «ανατολικού μπλοκ» της Ευρώπης, δικαίωμα να απευθύνουν δημόσιες ομιλίες είχαν μόνο οι γενικοί γραμματείς και τα στελέχη των κομουνιστικών κομμάτων.

Και ο λαός επίσης είχε το «δικαίωμα» να κατεβαίνει… αυθόρμητα στους δρόμους και τις πλατείες μόνο και μόνο για να χειροκροτεί και να αποθεώνει τους κατά τόπους ινστρούχτορες (καθοδηγητές) του.

Από τότε τα πράγματα άλλαξαν και σε όλη πλέον την Ευρώπη το δικαίωμα για πραγματοποίηση διαδηλώσεων ανήκει στους οπαδούς όλων των πολιτικών ιδεολογιών.

Κι όμως! Στην Ελλάδα η εικόνα αυτή με το συγκεκριμένο προνόμιο, έχει αποτυπωθεί βαθιά μέσα στην ψυχή των νοσταλγών των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ουαί και αλίμονο για όποιον κατέβει στον δρόμο να φωνάξει για την Ελλάδα

Έτσι πιστεύουν ότι μόνο οι ίδιοι και οι ομοϊδεάτες τους, γενικότερα όσοι φέρουν την ταμπέλα του «αριστερού» είτε ρέπει προς τα άκρα είτε κοιτάζει προς το κέντρο, έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν. Ουαί και αλίμονο σε αυτή τη χώρα για όποιον κατέβει στον δρόμο να φωνάξει και δεν το κάνει στο όνομα του διεθνισμού, του εθνομηδενισμού, του αντι-ρατσισμού, των κάθε λογής μειονοτήτων…

Το φαινόμενο αυτό ήρθε να επιβεβαιωθεί πανηγυρικά από τις αρχές του 2018 με τα ογκώδη συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων με αίτημα να μην δοθεί ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα του γειτονικού κράτους.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (όχι όλα είναι η αλήθεια αλλά ένα πολύ μεγάλο μέρος) και ακόμα περισσότερο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, άρχισαν να πυροβολούν με χαρακτηρισμούς μέσα από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλους όσους άφησαν την κυριακάτικη βολή τους και πήραν το μετρό ή έκλεισαν θέση σε πούλμαν για να βρεθούν στις 21 Ιανουαρίου στον Λευκό Πύργο και στις 4 Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος.

Το τι «ακροδεξιούς» τους βάφτισαν, τι «φασίστες» τους αποκάλεσαν, τι «γραφικούς» τους είπαν, το θυμούνται όλοι.

Αποκορύφωμα αυτού του φασιστικού παραληρήματος αριστερής έκδοσης, ήταν ο χαρακτηρισμός του τεράστιου πλήθους που βρέθηκε στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως «ετερόκλητου όχλου».

Αυτό δείχνει το πόσο σέβεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις δημοκρατικές αξίες και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Εκτός και αν θεωρεί «όχλο» και τους δικούς του οπαδούς όταν συγκεντρώνονται στις πλατείες για να τον χειροκροτήσουν, μόνο που αυτοί δεν είναι βέβαια ετερόκλητοι, αφού συγκεντρώνονται υπό κάποια (και μάλιστα αριστερή) κομματική σημαία. Όχι σαν τους άλλους τους «ακραίους» που κρατούν το εθνικό σύμβολο…

Κατά τ’ άλλα σύσσωμη η αριστερά θίχτηκε, συγκλονίστηκε, ανατρίχιασε, προσβλήθηκε, ταράχτηκε, ένιωσε αποστροφή όταν ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για «αριστερόστροφο φασισμό».

Αυτά τα κάνουν «τα δικά μας παιδιά»

Έπρεπε ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης να πει δημόσια, στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο των δύο τελευταίων δεκαετιών για το εξόφθαλμο φαινόμενο που δεν τολμούν ούτε να ψελλίσουν η συντριπτική πλειοψηφία των πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ και ολόκληρο το σύστημα.

Το φαινόμενο που είδαμε με την δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στην πυρπόληση της Μαρφίν στην Αθήνα τον Μάιο του 2010, το φαινόμενο της σχεδόν καθημερινής καταστροφής δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων υπό την κάλυψη του ασύλου, το φαινόμενο της καταστροφής ιδιωτικών περιουσιών στην Ερμού και αλλού στο πλαίσιο της «επαναστατικής γυμναστικής», το φαινόμενο των αντισυγκεντρώσεων και των επεισοδίων εις βάρος όποιων φωνάζουν υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων, το φαινόμενο των εισβολών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Αλίμονο όμως! Αυτά τα κάνουν «τα δικά μας παιδιά», όπως τα αποκάλεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε με την μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του λαού της Λέσβου κατά του πρωθυπουργού και των πολιτικών που ακολουθεί εις βάρος των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Τι; Υπάρχουν άτομα που διαδηλώνουν κατά του αριστερού πρωθυπουργού; Είναι φασιστοειδή!

Tα «αμόρφωτα εθνίκια» του Νίκου Καρανίκα

Το τελευταίο έως τώρα κρούσμα χαρακτηρισμού είναι από τον «Η καριέρα είναι χολέρα» Νίκο Καρανίκα που αποκάλεσε «αμόρφωτα εθνίκια» όσους μιλούν για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βέβαια σε αυτόν τον τύπο δεν θα έδινε ουδείς σημασία αν δεν έφερε τον τίτλο του «Συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού».

Όσο και αν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις θέσεις αυτές, δεν παύει να είναι αυτή η αριστερή αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης περί δικαιώματος στο να διαδηλώνεις.

Κρίμα για αυτούς που η Ελλάδα δεν έχει κομουνιστικό καθεστώς, όπως η Αλβανία, η Ρουμανία και οι άλλες χώρες που «χάρηκαν» τον υπαρκτό σοσιαλισμό πριν το 1990. Γιατί τότε ο πόλεμος κατά των πατριωτικών διαδηλώσεων δεν θα περιοριζόταν στους χαρακτηρισμούς…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Πολύτιμες εξομολογήσεις…

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Σήμερα που ο γνωστός δημιουργός Μίκης Θεοδωράκης σβήνει ενενήντα κεράκια με την ευχή να είναι πάντα δημιουργικός και ευτυχισμένος, θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιες πολύ σημαντικές εξομολογήσεις του μέσα από συνεντεύξεις που είχα την τύχη να μου δώσει ξεχωρίζοντας για την ιδιαίτερότητα της μία δεκασέλιδη[…]

Περισσότερα »

Δημόσιο χρέος: Οι “σύγχρονες” αντιλήψεις για τη βιωσιμότητά του !

Του Δημήτρη Μάρδα… Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παρά το κούρεμα που δέχθηκε και τις μειώσεις των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, καλά κρατεί. Οι μειώσεις του, σε απόλυτα μεγέθη, εκτιμάται ότι θα είναι ανεπαίσθητες τo 2014 σε σχέση με το 2013, ενώ ως ποσοστό του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) διαρκώς[…]

Περισσότερα »

2 comments

  1. Δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική δημοσιεύεται ένα τόσο κομματικοποιημένο άρθρο, σε ιστοσελίδα δημοτικού ραδιοφώνου. Όποιος διαβάζει ιστορία και παρακολουθεί και ιστορικά τις πολιτικές κινήσεις στο θέμα του ονοματος των Σκοπίων, δεν χρειάζεται την κομματική καθοδήγησή σας. Ευτελής η αναφορά στον Καρανίκα, και απορώ πώς δεν βλέπετε όλη την αμορφωτη ακροδεξιά σαβούρα που προκαλεί τα συλλαλλητήρια, για ένα θέμα τόσο σοβαρό! Λίγη μελέτη απαντά σε όλη την παραπληροφόρηση που αραδιάσατε.

  2. Έλα ντε! Με ποια λογική τολμάτε και γράφετε κατά της πρώτης φοράς αριστερά!!! Μετά τα αμόρφωτα εθνίκια ήρθε η αμορφωτη ακροδεξιά σαβούρα να διαδηλώσει! Το πολίτ μπιρό το ρώτησε;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *