Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της κλήσης του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην οποία απηύθυνε σχετικό ερώτημα η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία είχε διατυπώσει επιφυλάξεις ως προς την αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναφέρει ότι τα μέλη της μπορούν να καλούν όχι μόνο υπουργούς και υφυπουργούς αλλά και κάθε δημόσιο λειτουργό ή δημόσιο πρόσωπο μπορεί να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην πολυσέλιδη απαντητική επιστολή σημειώνεται ακόμη, ότι οι επιτροπές ασκούν αυτοτελή κοινοβουλευτικό έλεγχο και το έργο τους δεν παρεμποδίζεται από παράλληλη άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το ερώτημα διατυπώθηκε μετά από το αίτημα των κομμάτων της Επιτροπής να κληθεί ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση αυτή. Η ΝΔ ζητά να κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ.κ. Καμμέμος και Βίτσας, αλλά και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ο φερόμενος ως μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανοίγει ο δρόμος για την κλήση του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Τσίπρας: Συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη είχε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο βοήθειας. Στόχος επίσης του Μεγάρου Μαξίμου η δρομολόγηση των επόμενων κινήσεων στο εσωτερικό του Σύριζα με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συνεδριάζει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα.[…]

Περισσότερα »

“Πρέπει να κυριαρχεί η φλόγα των δημοκρατικών θεσμών…”

«Σε περιόδους κρίσης η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να κυριαρχεί», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά την ξενάγησή του στην έκθεση «η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη» που εγκαινίασε σήμερα στη Βουλή. Αναφερόμενος στην 40ή επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας τόνισε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *