Στην Βουλή η κατάθεση Πικραμμένου από τον Άρειο Πάγο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, διαβιβάζει σήμερα Παρασκευή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη Βουλή, την κατάθεση που έδωσε χθες, ως μάρτυρας, ενώπιόν του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε αμελλητί την κατάθεση του κ. Πικραμμένου στη Βουλή, καθώς σε αυτήν προσδιορίζεται πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, την χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται, ότι το επώνυμο του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των δέκα πολιτικών προσώπων που διαβιβάστηκαν στην Βουλή, αλλά τελικά η δικογραφία, ως προς εκείνον, τέθηκε στο αρχείο, με διάταξη της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Δόθηκε στη φως της δημοσιότητας από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη το σχέδιο της Πολιτικής Διακήρυξης, το οποίο θα συζητηθεί και θα εγκριθεί στη Προγραμματική Συνδιάσκεψη, το  Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ. Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, η οποία τοποθετείται αυτόνομα και αυτοτελώς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη[…]

Περισσότερα »

Ποτάμι: 10 ερωτήματα για τις φονικές πυρκαγιές

Δέκα ερωτήματα για τις φονικές πυρκαγιές θέτει ο Τομέας Δικαιοσύνης του Ποταμιού. Αρχικά διαπιστώνει ότι οι φωτιές στην ανατολική Αττική «αποκάλυψαν δυστυχώς την απουσία μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας και την ανικανότητα του Κράτους στην πιο κρίσιμη λειτουργία του: τη διαφύλαξη της ασφάλειας, της υγείας, της ζωής των πολιτών. Η δικαστική διερεύνηση της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *