Στήριξη Καζνέβ στα μέτρα Τσίπρα

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τους συνταξιούχους και για τον ΦΠΑ στα νησιά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης υπερασπίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες η Αθήνα έλαβε αυτά τα μέτρα «δεν θέτουν σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση τους στόχους που η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δεδομένων των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισήμανε ο Καζνέβ σε Γάλλους βουλευτές.

Η ανακοίνωση των επιδομάτων προκάλεσε την οργή του Βερολίνου, οδηγώντας την περασμένη εβδομάδα τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κάνει λόγο περί «αναστολής» των βραχυπρόθεσμων μέτρων που αποφασίστηκαν την 5η Δεκεμβρίου από τους πιστωτές της Ελλάδας, την ΕΕ και το ΔΝΤ, για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

Προκειμένου να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα υπέρ της Αθήνας, η Γαλλία θα «ενεργήσει στους κόλπους της ΕΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ισχύει, προκειμένου οι χώρες της ΕΕ να έχουν ισορροπημένες και δίκαιες θέσεις και προκειμένου η Ελλάδα να υποστηριχθεί από την ΕΕ» δεσμεύθηκε ο Καζνέβ.

Η γαλλική κυβέρνηση «θα πείσει, είμαι βέβαιος, την Ένωση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση» διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι η Ελλάδας θα αναλάβει τις ευθύνες της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Ωρολογιακή βόμβα τα κόκκινα δάνεια

«Ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή» χαρακτηρίζει τα «κόκκινα» δάνεια η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) και ζητά από την κυβέρνηση «γενναίες λύσεις εδώ και τώρα». Η Ένωση υπογραμμίζει ότι η ευθύνη για την δημιουργία προβλήματος των «κόκκινων» δανείων βαρύνει σε μεγάλο βαθμό τις τράπεζες, οι οποίες για[…]

Περισσότερα »

Οφειλέτες με χρέη 12 δισ. ευρώ ύποπτοι για μαύρο χρήμα

Πάνω από 7.400 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και μη πληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο, συνολικού ποσού μεγαλύτερου των 12 δισ. ευρώ, οι οποίες εντοπίστηκαν την περίοδο 2016-2019 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) παραπέμφθηκαν και στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για έρευνες ως προς[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *