Στο εδώλιο Θ. Λιακουνάκος και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για τα Leopard

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, συνολικά 13 κατηγορούμενοι για βαρύτατα αδικήματα που αφορούν την σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για την προμήθεια των 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2, επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Με το βούλευμα οδηγούνται σε δίκη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ως αντιπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρίας «Krauss Maffei Wegmann» και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Άμυνας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων, Σπύρος Τραυλός, κατηγορούμενοι ανά περίπτωση, για τα αδικήματα της απιστίας σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή στην πιο πάνω πράξη, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία για την υπόθεση αφορά την σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων που υπεγράφη την ίδια ημέρα με την κύρια σύμβαση προμήθειας των όπλων, τον Μάρτιο του 2003. Το κόστος της προμήθειας των αρμάτων έφθανε τα 1,7 δισ. ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει συμφωνήσει για εξοπλιστικά το ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου στο “Κανάλι Ένα 90,4”

Οι Μαθητές της Πέμπτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου -συνοδευόμενοι από τη δασκάλα τους Αντωνία Βαγενά- επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα το Κανάλι Ένα  90,4. και ξεναγήθηκαν στους χώρους του ραδιοφώνου. Ενημερώθηκαν από το διευθυντή του Καναλιού Ανδρέα Ρηγόπουλο για τη λειτουργία των Στούντιο και του Τμήματος των ειδήσεων και επισκέφθηκαν το χώρο[…]

Περισσότερα »

Nέο κύμα ψύχους… Mε χιόνια η υποδοχή του 2017

Οι πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη, οι βόρειοι άνεμοι έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο και ο ισχυρός παγετός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου… Αναλυτικότερα, σύμφωνα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *