Στο εδώλιο ξανά για τις μετοχές – «φούσκες» 36 κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο θα καθίσουν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι 36 χρηματιστές και επιχειρηματίες, που κατηγορούνται για την υπόθεση με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματιστηρίου το 1999 και οι οποίοι προ ημερών είχαν κριθεί αθώοι.

Η αθωωτική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Τριμελές  Εφετείο  Κακουργημάτων της Αθήνας και αφορούσε στα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Αθηνάς Θεοδωροπούλου.

Έτσι, μετά την έφεση της εισαγγελικής λειτουργού η υπόθεση θα ξαναδικαστεί, και μάλιστα από μηδενική βάση, σχεδόν στο παρά πέντε της παραγραφής των αδικημάτων, το Μάρτιο του 2019.

Το μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφισε είχε την άποψη ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι και για τις δύο αξιόποινες πράξεις που τους έχουν απαγγελθεί.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Αθηνάς Θεοδωροπούλου, η οποία τάχθηκε υπέρ της ενοχής των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πρώτη αθώωση των κατηγορουμένων ήταν εσφαλμένη.

Υπενθυμίζεται ότι οι «36» είχαν αθωωθεί ομόφωνα από το Εφετείο στο παρελθόν, με διαφορετική σύνθεση. 

Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε ξανά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για νέα κρίση, μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τουρισμός: Αισιοδοξία του WTTC για την Ελλάδα

Κάτι περισσότερο από αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου για τον Τουρισμό και τα Ταξίδια (WTTC) για την Ελλάδα, καθώς στην έκθεσή του για τη χώρα μας αναφέρει ότι αναμένεται ένα μεγάλο άλμα του ελληνικού τουρισμού μέσα στην επόμενη δεκαετία. Συγκεκριμένα, οι προβλέψεις αυτές του WTTC για την Ελλάδα[…]

Περισσότερα »

Την Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου και το ΕΚΑΣ

Την Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου και του ΕΚΑΣ σε δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. Ειδικότερα, θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων και του ΕΚΑΣ σε 193.478 δικαιούχους, καθώς και των αναδρομικών του ΕΚΑΣ του τρέχοντος έτους, ενώ την Παρασκευή 30 Μαΐου θα καταβληθούν οι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *