Στο επίκεντρο οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες

Έμφαση στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, δίνει το Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας ότι πρόκειται για την ‘ραχοκοκαλιά’ της ελληνικής οικονομίας, κάτι από το οποίο προκύπτει αδήριτη η ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τις επόμενες μέρες μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη θα αναδείξει το θέμα, ζητώντας την πρακτική στήριξη των επιχειρηματιών αυτής της κλίμακας και καταθέτοντας στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Υλοποιώντας την απόφαση του Κινήματος Αλλαγής να φέρνει συντονισμένα κάθε εβδομάδα στη Βουλή ένα θέμα είτε της επικαιρότητας, είτε προγραμματικής φύσεως, που σχετίζεται με το Κίνημα Αλλαγής (όπως έκαναν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν δύο εβδομάδες με τους αγρότες και την προηγούμενη εβδομάδα με ερώτησή τους στον πρωθυπουργό για τα ‘μυστικά κονδύλια’ και όσα ειπώθηκαν στην τελευταία, επεισοδιακή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών), οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προγραμματίζουν να αναδείξουν με τον ίδιο τρόπο εντός της εβδομάδας το θέμα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Παράλληλα, θα καταθέσουν την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής επί του θέματος, καλώντας τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επ’ αυτής.
Η ερώτηση αυτή την φορά θα απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, και στο κείμενό της θα κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με τις πολιτικές της (σ.σ. τρίτη, αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, μειωμένη απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, αύξηση φορολογίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση ΦΠΑ κ.α.) καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Επιπλέον, θα καταθέτουν σειρά προτάσεων, ρωτώντας ποιες εξ αυτών προτίθενται να υιοθετήσουν οι υπουργοί και τι άλλα θετικά μέτρα θα λάβουν για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Μεταξύ των προτάσεων του Κινήματος Αλλαγής θα είναι, κατά πληροφορίες :
• η διευκόλυνση της πρόσβασης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση
• η άμεση εκταμίευση κονδυλίων ΕΣΠΑ με κατεύθυνση στην πραγματική οικονομία
• η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες
• η θέσπιση σταθερού φορολογικού συστήματος
• η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
• η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
• η θέσπιση ειδικού Ακατάσχετου Λογαριασμού
• η δημιουργία ενός φιλικού προς την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θεσμικού περιβάλλοντος
• η παροχή κινήτρων για καινοτόμες επιχειρήσεις
• η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
• η κατοχύρωση δεύτερης ευκαιρίας για επιχειρηματίες που πτώχευσαν χωρίς δόλο κ.ο.κ

• matrix24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η «Black Friday» δίνει ανάσα στην αγορά

Μπορεί μέχρι πέρυσι οι εικόνες με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν έξω από εμπορικά καταστήματα για να επωφεληθούν από τις προσφορές τους να έμοιαζαν εξωπραγματικές, ωστόσο, φέτος η Ελλάδα θα ζήσει την δική της Black Friday. Eίναι η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου και η μέρα, που τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα[…]

Περισσότερα »

ΔΕΗ: Τον Μάιο ο διαγωνισμός για την πώληση λιγνιτικών μονάδων

Προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ το Μάιο, ολοκλήρωση της πώλησης τον Οκτώβριο και διασφάλιση για έξι χρόνια των θέσεων εργασίας όσων μετακινηθούν στις μονάδες

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *