Στο Εθν. Τυπογραφείο η προκήρυξη για τις 8.725 θέσεις στους Δήμους

Στο Εθνικό Τυπογραφείο εστάλη από το ΑΣΕΠ, για δημοσίευση έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, η προκήρυξη 3Κ/2018 για την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας,Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) σε ΟΤΑ α’ βαθμού.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο εστάλη σήμερα από το ΑΣΕΠ, για δημοσίευση το αργότερο έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, η προκήρυξη 3Κ/2018 που αφορά στην πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας 8.166 θέσεων τακτικού προσωπικού και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας,Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α’  βαθμού.

Εκτός των παραπάνω σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων συνιστώνται  επιπλέον  (όπως ορίζει ο νόμος) και άλλες  559 θέσεις για την κάλυψή τους από άτομα με ειδικές ανάγκες (Υ.Ε και Δ.Ε) που θα προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ, με απόφαση που ήδη εξέδωσε και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 17 Ιανουαρίου η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Ετσι συνολικά αναμένεται να προσληφθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου  8.725 υπάλληλοι σε διάφορες ειδικότητες, κυρίως στον τομέα καθαριότητας των Δήμων.

Hλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ οι αιτήσεις συμμετοχής

Σύμφωνα με το πιθανότερο χρονοδιάγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι για τις παραπάνω θέσεις (από το ΑΣΕΠ εκτιμάται ότι θα δηλώσουν συμμετοχή πάνω από 200.000 υποψήφιοι), θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ αιτήσεις συμμετοχής, καθώς και συστημένο φάκελο με τα δικαιολογητικά από τις 20-25 Φεβρουαρίου μέχρι στις 10-20 Μαρτίου.

Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ θα πρέπει σε χρόνο ολίγων ημερών (μέχρι τα τέλη Μαρτίου)  να αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες με τους επιτυχόντες οι οποίοι από τις αρχές Απριλίου θα διοριστούν στους Δήμους.

Οι σφιχτές χρονικές προθεσμίες για το διαγωνισμό -μαμούθ οφείλονται στο γεγονός ότι στα τέλη Μαρτίου λήγουν οι συμβάσεις χιλιάδων συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων και αυτοί θα πρέπει να αποχωρήσουν αφήνοντας, ωστόσο, τεράστια κενά στην καθαριότητα που θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα με το μόνιμο προσωπικό που θα επιλεγεί, μέσω του διαγωνισμού, από το ΑΣΕΠ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Στόχος μας είναι η ανάδειξη της πόλης εντός και εκτός συνόρων”

Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που θα διεξαχθεί τονΜάιο στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων της ναυτιλίας, της κρουαζιέρας, του[…]

Περισσότερα »

Δ. Πειραιά: «Γιορτή» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το AIDS

Της Γιώτας Φλώρου… Ενημερωτική δράση για τον ιό του ΗΙV πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κοραή από εθελοντές του «Κέντρου Ζωής» και σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Πειραιά, στο πλαίσιο της αυριανής (1 Δεκεμβρίου) Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS. Στην εκδήλωση, η οποία έγινε, υπό την αιγίδα του δήμου Πειραιά, μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *