Στο λιμάνι του Πειραιά 500 πρόσφυγες από την Σύμη

Με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ από το νησί της Σύμης πεντακόσιοι περίπου πρόσφυγες και μετανάστες, που βρισκόταν τις τελευταίες μέρες στο νησί, ερχόμενοι με σκάφη από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Η παρουσία των προσφύγων και μεταναστών είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα, αφού δεν υπάρχουν στο νησί ούτε οι στοιχειώδεις υποδομές για την φιλοξενία τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να είχαν κατασκηνώσει έξω από το αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο, σε κεντρικούς δρόμους και σημεία του νησιού.

Για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του δημάρχου Σύμης κ. Ελευθέριου Παπακαλοδούκα και τελικά χθες το απόγευμα, ύστερα από συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, κατέπλευσε στο νησί πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επιβιβάστηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για να μεταφερθούν στον Πειραιά.

Ασφυκτικές καταστάσεις επικρατούν και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στα νησιά Λέρο και Κω, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός τους, καθώς καταφθάνουν συνεχώς νέοι πρόσφυγες και μετανάστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήπειρος: Στους -14 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος!

Σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές ο υδράργυρος έπεσε αρκετά κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, ενώ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 2 με 3 βαθμούς. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη… Βωβούσα με -14.2 βαθμούς, στην Ανατολή Ιωαννίνων με -10 βαθμούς, στο[…]

Περισσότερα »

Η ώρα της «μάχης» για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 10:00 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η διαδικασία για τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Αρχικά ο διαγωνισμός επρόκειτο με βάση τον αρχικό προγραμματισμό να ξεκινήσει στις 9:00, αλλά αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 10:00. Η πόρτα της ΓΓΕΕ άνοιξε λίγο μετά τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *