Στο ΣΕΦ το νέο κολυμβητήριο του Πειραιά;

Σημαντική είδηση προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με την πρόεδρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη για την ανάπτυξη του περιβάλλοντα χώρου του φαληρικού κλειστού. Συγκεκριμένα από τη Διοίκηση του ΣΕΦ προτάθηκε η κατασκευή κολυμβητηρίου κι άλλων ανοιχτών γηπέδων, που θα αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάπλασης που γίνεται στο παραλιακό μέτωπο. 
Αφενός ο απολύτως ολοκληρωμένος φάκελος της πρότασης και αφετέρου η δήλωση του κ. Πατούλη, πως η Περιφέρεια θα συμβάλει στην αξιοποίηση των εμβληματικών αθλητικών χώρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αφήνουν μία ισχυρή νότα αισιοδοξίας πως επίτελους ο Πειραιάς θα αποκτήσει ένα νέο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, που τόσο λείπει από την πόλη που καλλιεργεί όσο καμία άλλη τα αθλήματα Υγρού Στίβου, και το Νέο Φάληρο θα μετατραπεί σ’ ένα από τα κορυφαία sports complex της Ευρώπης, με το «Καραϊσκάκη», το ΣΕΦ, το κολυμβητήριο και τους άλλους ανοιχτούς χώρους που θα κατασκευαστούν στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.
Αξίζει να προσθέσουμε πως όλα αυτά συμβαίνουν μία περίοδο που εμπράκτως η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχουν προχωρήσει στην αξιοποίηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, που για πολλά χρόνια παρέμεναν ανεκμετάλλευτες σε βάρος του ελληνικού αθλητισμού και σε πολλές περιπτώσεις είχαν μετατραπεί σε χώρους ρύπανσης και μόλυνσης των Δήμων που τις φιλοξενούν.
Το παρών έδωσε και ο Συντονιστής Διευθυντής του ΣΕΦ, Παναγιώτης Κουτσογιάννης.
sef periferia 02
Η δήλωση του κ. Πατούλη: «Αναλύσαμε εκτενώς για τους τρόπους και τις προτάσεις επαναπροσδιορισμού και αξιοποίησης των εγκαταστάσεων στο ΣΕΦ με έμφαση στον περιβάλλοντα χώρο.
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αποτελεί έναν εμβληματικό χώρο αθλητισμού και με δεδομένη τη γεωγραφική του θέση, πρέπει να δοθεί έμφαση σε δράσεις αναβάθμισης του, με στόχο να αποτελέσει μέρος του συνόλου της ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη στο παραλιακό μέτωπο.
Θα συμβάλλουμε στην αξιοποίηση εμβληματικών αθλητικών χώρων της Αττικής προς όφελος των πολιτών και της αναπτυξιακής δυναμικής των τοπικών κοινωνιών».

Η δήλωση της κας Τσιλιγκίρη: «Παρουσιάσαμε ένα σχέδιο δράσης με στόχευση τις χρήσεις αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, το οποίο θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Οργανισμού, αλλά και μελέτες για την υλοποίηση έργων με τη συνεργασία της Περιφέρειας.
Επί παραδείγματι, έργων όπως η δημιουργία ενός κολυμβητηρίου και λοιπών ανοιχτών γηπέδων τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στη συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και να αποτελέσουν μέρος της συνολικής εν’ εξελίξει ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τη βούληση του κ. Πατούλη για συμβολή της Περιφέρειας στην αξιοποίηση εμβληματικών αθλητικών χώρων της Αττικής, στους οποίους περιλαμβάνεται και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προς όφελος των πολιτών και της αναπτυξιακής δυναμικής των τοπικών κοινωνιών.
Ευελπιστούμε πως, με δεδομένο το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, όπως αυτό εκφράστηκε στη μεταξύ μας συνάντηση, όσα συζητήθηκαν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την πλάτη στον τοίχο οι ερυθρόλευκοι

Παρά το γεγονός ότι ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 με το οποίο έχασε το πρώτο σετ σε 2-1 ο Ολυμπιακός δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια του και πλήρωσε με ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Ρέντη το ανεξήγητο «μπλακ άουτ» που υπέστη. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-2 σετ (20-25, 25-21, 25-17,[…]

Περισσότερα »

Αμφίβολος για Λεβαδειακό και ο Αρτούρ Μαζουακού

Μόλις για δύο εικοσιτετράωρα έμεινε τελείως λευκό το ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού. Δίπλα στο όνομα του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος έχει μικροενοχλήσεις στο τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού, προστέθηκε σήμερα και αυτό του Αρτούρ Μαζουακού. Ο νεαρός αμυντικός αισθάνθηκε ενόχληση στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού και αρκέστηκε σε ατομικό πρόγραμμα. Με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *