Στο ΣτΕ η Μητρόπολη Πειραιά, μοναχές και πολίτες για την επέκταση του συμφώνου στα ομόφυλα ζευγάρια

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Μητρόπολη Πειραιά, πολίτες και μοναχές, για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλονται οι συνταγματικές επιταγές για τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη.

Κατα τη συζήτηση της προσφυγής οι δικηγόροι των Μητροπόλεων επισήμαναν ότι παραβιαζεται το άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση για την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης, χρησιμοποίησε τη μισή διατύπωση της εν λόγω συνταγματικής διάταξης.

Παράλληλα, ανέφεραν ότι η επέκταση του συμφώνου είναι αντίθετη και στις διατάξεις του Αστικού  Κώδικα που αναφέρονται στο  οικογενειακό δίκαιο και τα χρηστά ήθη.

Απο την πλευρά τους οι συνήγοροι του Δημοσίου τάχθηκαν υπέρ της συνταγματικότητας της επίμαχης επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ επικαλέστηκαν ότι έχει γίνει καθολικά αποδεκτό από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκές Ένωσης.

Γεωργιάδης Γιώργος

Γεωργιάδης Γιώργος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 10 θέσεις των «Σοφών» για τα εργασιακά-Τι ζητούν για μισθούς, συμβάσεις

Τα βασικά συμπεράσματα του πορίσματος των 62 σελίδων της Επιτροπής Σοφών για τα εργασιακά θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος. Όπως αποκάλυψε το «Enikonomia», στα ακανθώδη ζητήματα των ομαδικών απολύσεων, του κατώτατου μισθού, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του συνδικαλιστικού νόμου αλλά και του καθεστώτος[…]

Περισσότερα »

ΚΚΕ: Ερώτηση για την έλλειψη ναυαγοσωστικού στο Λ.Σ.

Ερώτηση για την έλλειψη ναυαγοσωστικού του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Σταύρος Τάσσος. Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης: «Θέμα: Χωρίς ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος η Κρήτη. Το ένα και μοναδικό ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ 515)[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *