Στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο Νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Διατάξεις εναρμόνισης με Ολιστική Μελέτη FIFA-UEFA, Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), Αναδιάρθρωση Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου και άλλες Διατάξεις Αθλητικής Μεταρρύθμισης εισήχθη για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Κατόπιν αυτού, ενημερώθηκαν προ ολίγου η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η FIFA και η UEFA ότι η 4μερής τηλεδιάσκεψη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 15:00, αναβάλλεται για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης να τους πληροφορήσει λεπτομερώς και για το εν λόγω σχεδίου νόμου, αφότου συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

· Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων κλπ)
· Ρυθμίσεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή, αρμοδιότητες, λειτουργία κλπ)
· Αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου
· Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών
· Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ»
· Τροποποιήσεις αναφορικά με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έχασε στις… λεπτομέρειες από την Βραζιλία η Ελλάδα

Δεν κατάφερε η Εθνική μας ομάδα να κάνει το 2×2 στο Μουντομπάσκετ 2019. Η Βραζιλία δεν ήταν… Μαυροβούνιο και υποχρέωσε την Ελλάδας στην πρώτη της ήττα στο τουρνουά (79-78). Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία στην τελευταία φάση να πάει το ματς στην παράταση, με τις τρεις βολές του Κώστα Σλούκα.[…]

Περισσότερα »

Επίθεση Πλατινί σε Μπλάτερ εν όψει των εκλογών

Απέναντι στον νυν πρόεδρο της FIFA και υποψήφιο για επανεκλογή στις αρχαιρεσίες της 29ης Μαΐου, Σεπ Μπλάτερ, είναι  ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Παρασκευή  και ο Πλατινί τάχθηκε στο πλευρό της υποψηφιότητας του Ιορδανού πρίγκιπα Αλ-Χουσεΐν, προτρέποντας μάλιστα τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *