Στόλτενμπεργκ: Πρόοδος στις συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

«Καλή πρόοδος» σημειώνεται στις τεχνικές συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ «έξι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί εδώ στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και την Τουρκία».

Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός απεμπλοκής με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα.

«Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος» είπε και εξήγησε πως πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες, οι οποίες συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς.

«Οι γερμανικές προσπάθειες οδήγησαν σε χθεσινή συμφωνία για διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών, την οποία χαιρετίζω. Η ανάπτυξη μηχανισμών απεμπλοκής μεταξύ στρατιωτικών είναι ένας φυσικός ρόλος για το ΝΑΤΟ. Το κάναμε πριν τη δεκαετία του 1990 και αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό. Παραμένω σε στενή επαφή τόσο με την ελληνική όσο και με την τουρκική ηγεσία» τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην έναρξη διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκία υπογραμμίζοντας πως «οι γερμανικές προσπάθειες οδήγησαν σε χθεσινή συμφωνία για διεξαγωγή διερευνητικών συνομιλιών, την οποία χαιρετίζω».

 

tanea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αντιπαράθεση για τον εκλογικό Νόμο αποπροσανατολίζει

Οι αντιπαραθέσεις για το εκλογικό νόμο και τις τηλεοπτικές άδειες υπηρετούν αποπροσανατολιστική τακτική. Επιδιώκεται συναίνεση του πολιτικού κόσμου για την καπιταλιστική ανάκαμψη που προϋποθέτει μόνο θυσίες χωρίς τέλος, είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συζήτηση του εκλογικού νόμου. Ο Δ. Κουτσούμπας είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή[…]

Περισσότερα »

“Δεν είναι δυνατό να δικαιώνονται οι παραβάτες του διεθνούς δικαίου…”

Η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλον την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν είναι δυνατό στο πλαίσιο αυτό να δικαιώνονται οι παραβάτες του διεθνούς δικαίου και εκείνοι, που νομίζουν ότι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *