Στον αέρα… η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων

Στον αέρα παραμένει η ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, αφού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ειδικών την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, δεν ελήφθη καμία απόφαση λόγω αντικρουόμενων απόψεων.

Ετσι προγραμματίστηκε εκ νέου συνεδρίαση για την άλλη εβδομάδα, ώστε να λάβει απόφαση η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων έχοντας νέα δεδομένα σχετικά με την πορεία της πανδημίας, για να καταλήξει οριστικά στο πότε θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Αυτή τη στιγμή επικρατούν δύο απόψεις ανάμεσα στους ειδικούς. Η μία τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων μετά τις γιορτές, ενώ η άλλη αντιπρότεινε να μη γίνει οριστική εισήγηση πριν επανεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται σχεδόν απίθανη η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 14 Δεκεμβρίου. Το επικρατέστερο σενάριο είναι τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και οι μαθητές σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης με τα σχολεία ν’ ανοίγουν μετά τις γιορτές.

Φυσικά την τελική απόφαση θα την λάβουν οι ειδικοί, όταν θα συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα.

Άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όπως φαίνεται, κινείται πρός την ίδια κατεύθυνση λέγοντας οτι «θα κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά για όσο μας λένε οι ειδικοί». Ανάλογη θέση πήρε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα των σχολείων θα έρθει όταν πάρουμε το πράσινο φως από τους ειδικούς».

Ιδια στάση κρατούν και οι επιστήμονες, όπως ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ο οποίος υποστήριξε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, πιθανότατα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα ανοίξουν μετά τις γιορτές, ενώ κάτι τέτοιο ενδέχεται να γίνει και με τα δημοτικά σχολεία.

Αυτό που «παίζει» είναι αν θα αρχίσουν στις 14. Αν δεν αρχίσουν στις 14 τα δημοτικά, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Επομένως, υπάρχει πιθανότητα να πάνε και αυτά μετά τις γιορτές».

Νίκος Παπαϊωάννου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δημοσιογράφο του Αθήνα 9.84

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο δημοσιογράφος του Αθήνα 9.84 Δημήτρης Πέρρος, ενώ κάλυπτε δημοσιογραφικά την εξέλιξη των σημερινών συλλαλητηρίων και βρισκόταν στη γωνία Πατησίων και Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τον Αθήνα 9.84, ο Δημήτρης Πέρρος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στον Ερυθρό Σταυρό.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *