Στον εξωδικαστικό τα χρέη μέχρι και 31/12/2018

Η δυνατότητα ένταξης των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι και τις 31/12/2018 ενεργοποιείται από σήμερα Τετάρτη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού.

Είναι μια δυνατότητα που δόθηκε με την απόφαση για παράταση για ένα χρόνο του εξωδικαστικού και ήταν σε αναμονή.

Η δυνατότητα ενεργοποιείται αυτόματα για όσους κάνουν αίτηση για ρύθμιση οφειλών στον εξωδικαστικό. Για όσους έχουν κάνει ήδη ρύθμιση η οποία εκκρεμεί έχοντας εντάξει τα χρέη μέχρι και τις 31/12/2017 όπως προέβλεπε ο αρχικός νόμος, θα πρέπει για να επωφεληθούν της νέας δυνατότητας να ακυρώσουν την παλιά αίτηση ρύθμισης και να υποβάλλουν νέα που θα περιλαμβάνει και τα χρέη μέχρι και το τέλος του 2018.

Επίσης, από σήμερα δίνεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο (ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ), ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν έναν μεγάλο ιδιώτη πιστωτή (π.χ. τράπεζα), ο οποίος κατέχει το 85% του συνόλου του χρέους.

Ο αρχικός νόμος δεν έδινε αυτή την δυνατότητα τουλάχιστον μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Όσοι οφειλέτες βρίσκονταν σε αυτήν την κατηγορία θα έπρεπε πρώτα να έρθουν σε συμφωνία με τον αρχικό πιστωτή τους και στην συνέχεια να προχωρήσουν και σε ρύθμιση χρεών με το δημόσιο.

 

news247.gr

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Θοδωρής Ασβεστόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρουφάκης και Σόιμπλε ομιλητές σε συνέδριο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

Η ελληνική οικονομία και η Ευρωζώνη θα είναι τα βασικά θέματα συνεδρίου του Ινστιτούτου Brookings Πέμπτη 16 Απριλίου στην Ουάσινγκτον, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας. Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο θεματικό τραπέζι με τίτλο «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς εταίροι της»,[…]

Περισσότερα »

Μεγάλες οι διαφορές στα κόκκινα δάνεια

Πολλά τα ζητήματα στη διαπραγμάτευση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αισιοδοξία ότι θα καλυφθεί η απόσταση αλλά χάσμα χωρίζει τις δυο πλευρές στο θέμα της εξαίρεσης από την πώληση σε funds δανείων μικρομεσαίων ή χορηγήσεων με υποθήκη α’ κατοικία. «Έχουμε ακόμη απόσταση». Αυτό δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *