Στον εξωδικαστικό τα χρέη μέχρι και 31/12/2018

Η δυνατότητα ένταξης των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι και τις 31/12/2018 ενεργοποιείται από σήμερα Τετάρτη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού.

Είναι μια δυνατότητα που δόθηκε με την απόφαση για παράταση για ένα χρόνο του εξωδικαστικού και ήταν σε αναμονή.

Η δυνατότητα ενεργοποιείται αυτόματα για όσους κάνουν αίτηση για ρύθμιση οφειλών στον εξωδικαστικό. Για όσους έχουν κάνει ήδη ρύθμιση η οποία εκκρεμεί έχοντας εντάξει τα χρέη μέχρι και τις 31/12/2017 όπως προέβλεπε ο αρχικός νόμος, θα πρέπει για να επωφεληθούν της νέας δυνατότητας να ακυρώσουν την παλιά αίτηση ρύθμισης και να υποβάλλουν νέα που θα περιλαμβάνει και τα χρέη μέχρι και το τέλος του 2018.

Επίσης, από σήμερα δίνεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς το δημόσιο (ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ), ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν έναν μεγάλο ιδιώτη πιστωτή (π.χ. τράπεζα), ο οποίος κατέχει το 85% του συνόλου του χρέους.

Ο αρχικός νόμος δεν έδινε αυτή την δυνατότητα τουλάχιστον μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Όσοι οφειλέτες βρίσκονταν σε αυτήν την κατηγορία θα έπρεπε πρώτα να έρθουν σε συμφωνία με τον αρχικό πιστωτή τους και στην συνέχεια να προχωρήσουν και σε ρύθμιση χρεών με το δημόσιο.

 

news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενστάσεις σχετικά με τις κυρώσεις για e-συναλλαγές κάτω του 30%

Προβλήματα «συνταγματικότητας» εντόπισε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου με την οποία εκατομμύρια φορολογούμενοι υποχρεώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2020 να δαπανούν ετησίως για αγορές αγαθών και παροχές υπηρεσιών ποσά συνολικού ύψους έως και 30% του ετήσιου εισοδήματός τους και μάλιστα να εξοφλούν τις δαπάνες αυτές[…]

Περισσότερα »

Έρχεται η πληρωμή φόρων με κάρτα – Τι προβλέπει η απόφαση Πιτσιλή

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης, που υπέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με την οποία η ΑΑΔΕ θα παρέχει στους φορολογουμένους τη δυνατότητα να πληρώνουν βεβαιωμένες αρρύθμιστες οφειλές, Φυσικών και Νομικών προσώπων, με τη χρήση καρτών πληρωμών. Η[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *