Στον «πάγο» οι τρέχοντες φορο-έλεγχοι

Αναστολές και παρατάσεις από έναν έως και τέσσερις μήνες σε χρονικά περιθώρια και προθεσμίες διενέργειας και ολοκλήρωσης φορολογικών ελέγχων, σε προθεσμίες επιβολής φόρων και προστίμων στο πλαίσιο φορολογικών ελέγχων, καθώς επίσης και σε προθεσμίες για την άσκηση δικαιωμάτων των φορολογουμένων κατά των αποφάσεων της φορολογικής διοίκησης τέθηκαν σε ισχύ με το έκτο άρθρο της πρόσφατα εκδοθείσας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού.

Επιπλέον, με το ίδιο άρθρο αναστέλλεται για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα δικαστήρια η επιβολή δεσμεύσεων σε καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων στα οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις φοροδιαφυγής σημαντικού ύψους.

Στην ουσία «παγώνουν» οι φορολογικοί έλεγχοι που βρίσκονταν σε εξέλιξη όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι ελεγχόμενοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλουν δικαιολογητικά έγγραφα στους ελεγκτές, λόγω της απαγόρευσης των επαφών, ούτε υπάρχει πλέον η δυνατότητα υποβολής των αντιρρήσεων εντός 20 ημερών από την επίδοση του φύλλου ελέγχου.
Οι παρατάσεις καταλαμβάνουν και τις προθεσμίες άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ), στην οποία προσφεύγουν οι φορολογούμενοι, όταν αμφισβητούν το αποτέλεσμα φορολογικού ελέγχου ή άλλη πράξη της φορολογικής διοίκησης. Όλες οι διαδικασίες αυτές «παγώνουν», ανάλογα με την περίπτωση, μέχρι το τέλος Μαΐου ή το τέλος του Ιουλίου και σε κάθε περίπτωση μέχρι να επανέλθει στην κανονικότητα η οικονομική ζωή.

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγεφύρωτο το χάσμα στα κόκκινα δάνεια

Νέα μειωμένα όρια για την προστασία από την πώληση σε funds «κόκκινων δανείων» μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και καταναλωτικών χορηγήσεων φέρεται να πρότεινε η ελληνική πλευρά, αλλά οι δανειστές εμφανίζονται αρνητικοί. Με την παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα,ο οποίος απεχώρησε λίγο μετά τις 9, του διευθύνοντος συμβούλου[…]

Περισσότερα »

Απορρίπτονται 9 στις 10 φορολογικές προσφυγές από ΥΠΟΙΚ

Αντί να επιλύει τα φορολογικά ζητήματα αντίθετα δημιουργεί γραφειοκρατία ακολουθώντας την πεπατημένη του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Πρόκειται για τη διεύθυνση επίλυσης φορολογικών διαφορών οι προσπάθειες της οποίας δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε σύνολο 11.354 ενδικοφανών προσφυγών που υποβλήθηκαν στη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *