Στον Πειραιά το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα όσον αφορά το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Συγκεκριμένα το μνημόσυνο για τον 35χρονο Βορειοηπειρώτη, θα τελεστεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11:45 π.μ., κατόπιν πρωτοβουλίας της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

Επίσης το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο του, στο χωριό καταγωγής του, στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου 2018, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, στους Βουλιαράτες τους οποίους σημαιοστόλιζε κάθε χρόνο για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Προηγήθηκε αντιπαράθεση του Βορειοηπειρώτη με τις αλβανικές όταν οι αστυνομικοί του ζητούσαν επίμονα να κατεβάσει την μεγάλη ελληνική σημαία που είχε αναρτήσει στο ύψωμα του Αγίου Αθανασίου πάνω από το χωριό. Ο Κατσίφας αρνιόταν επίμονα να υπακούσει την εντολή, επικαλούμενος το δικαίωμα του ως Έλληνας μειονοτικός να υψώνει την σημαία της πατρίδας του στον τόπο καταγωγής του.

Η αλβανική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε πυροβολισμούς από τον νεαρό και μετά από περίπου έξι ώρες καταδίωξης ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός σε ύψωμα πάνω από το χωριό του.

Ένα χρόνο μετά η δικαιοσύνη της Αλβανίας, δεν έχει δώσει ακόμα στην δημοσιότητα το πόρισμα για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του 35χρονου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για Αττική και περιοχές Στ. Ελλάδας – Πελοποννήσου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 25 Ιουνίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για: Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Περισσότερα »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: · Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια και Σκύρος) · Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένων[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *