Στον Πειραιά το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα όσον αφορά το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Συγκεκριμένα το μνημόσυνο για τον 35χρονο Βορειοηπειρώτη, θα τελεστεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11:45 π.μ., κατόπιν πρωτοβουλίας της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.

Επίσης το Σάββατο 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο του, στο χωριό καταγωγής του, στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου 2018, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, στους Βουλιαράτες τους οποίους σημαιοστόλιζε κάθε χρόνο για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Προηγήθηκε αντιπαράθεση του Βορειοηπειρώτη με τις αλβανικές όταν οι αστυνομικοί του ζητούσαν επίμονα να κατεβάσει την μεγάλη ελληνική σημαία που είχε αναρτήσει στο ύψωμα του Αγίου Αθανασίου πάνω από το χωριό. Ο Κατσίφας αρνιόταν επίμονα να υπακούσει την εντολή, επικαλούμενος το δικαίωμα του ως Έλληνας μειονοτικός να υψώνει την σημαία της πατρίδας του στον τόπο καταγωγής του.

Η αλβανική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε πυροβολισμούς από τον νεαρό και μετά από περίπου έξι ώρες καταδίωξης ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεφτε νεκρός σε ύψωμα πάνω από το χωριό του.

Ένα χρόνο μετά η δικαιοσύνη της Αλβανίας, δεν έχει δώσει ακόμα στην δημοσιότητα το πόρισμα για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του 35χρονου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συντάξεις: Οι αλλαγές σε επικουρικές-κύριες-εφάπαξ

Αναλυτικά όλες οι ανατροπές. Πως θα επανυπολογιστούν οι κύριες συντάξεις. Με ποια διαδικασία θα κοπούν οι επικουρικές για παροχές άνω των 1.300 ευρώ και τι αλλάζει στα εφάπαξ. Τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και οι δαιδαλώδεις διαδικασίες. Τι θα γίνει με τα αναδρομικά. Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ και πλέον τίθενται σε εφαρμογή οι[…]

Περισσότερα »

Εφορία: Εσπασε το φράγμα των 1.000 κατασχέσεων τη μέρα

«Τσουνάμι» κατασχέσεων «χτυπάει» τους φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία. Σε καθημερινή βάση από την αρχή του έτους γίνονται, 730 κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες ο ρυθμός έχει σαφώς επιταχυνθεί ξεπερνώντας τις 1.000. Τα εκκαθαριστικά των φορολογικών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *