Στον Πειραιά το Μουσείο του ΟΣΕ

Της Κωνσταντίνας Πετούση

Την μεταφορά του Μουσείου του ΟΣΕ από την Λιοσίων στην επισκευαστική βάση του ΟΣΕ στον Πειραιά, στο χώρο του διατηρητέου ιστορικού κτηρίου γνωστό και ως «Ροτόντα», στην περιοχή της Λεύκας, συμφώνησαν η διοίκηση του ΟΣΕ και η Περιφερειακή ενότητα Πειραιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» των Ν. Παρασκευά & Κ. Πετούση, δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αφού η μεταφορά του Μουσείου και η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του διατηρητέου κτηρίου θα δώσει νέα ώθηση σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ και ο περιβάλλον χώρος προσφέρεται για μία ολιστική αξιοποίηση πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση γιατί το μουσείο θα φιλοξενηθεί σε ένα Βιομηχανικό κτήριο κατασκευασμένο το 1905.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Η πώληση του ΟΛΠ αποτελεί ξεπούλημα της πόλης μας…”

Την κατηγορηματική αντίθεση του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ επισημαίνει με δήλωσή του ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και δηλώνει: «Εκφράζοντας την βούληση των κατοίκων της πόλης , του Δημοτικού Συμβουλίου και την προσωπική αμετακίνητη θέση μου βρίσκομαι κατηγορηματικά αντίθετος στην διαδικασία πώλησης του Λιμανιού, πώληση η οποία βρίσκεται στην[…]

Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Συνεδριάζει τη Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 17:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με τα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης:    ΘΕΜΑ 1ο: «Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (ΔΗ.ΡΑ.Π.)». ΘΕΜΑ 2ο: «Ορισμός τριών (3) Δημοτικών υπαλλήλων ως μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Δήμου μας». ΘΕΜΑ 3ο: «Ορισμός ενός (1) Δημοτικού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *