Στους Δήμους η καθαριότητα των σχολείων

του Νίκου Σηφάκη

Λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων δίνει με τροπολογία που συζητείται στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που συζητείται στη Βουλή, η καθαριότητα των σχολείων περνά στους Δήμους και δίνεται τέλος σε ένα άθλιο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς το αναγκαίο προσωπικό θα προσλαμβάνεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Με άλλες τροπολογίες καλύπτονται για και την περίοδο της καραντίνας οι σχολικοί τροχονόμοι και θα λάβουν την αποζημίωση που τους αναλογεί.

Παραλλήλως και σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2020-2021, με μια σειρά από προϋποθέσεις δίνεται η δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων του προηγούμενου έτους έως 30/06/2021 και η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή των Περιφερειών να προχωρεί σε αναθέσεις, προκειμένου να καλύψει τις όποιες νέες ανάγκες προέκυψαν μετά την προκήρυξη των διαγωνισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Β. Μιχαλολιάκος τους υποψηφίους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Βασίλης Μιχαλολιάκος, παρουσίασε τους υποψηφίους Κοινοτικούς Συμβούλους της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», στο πάρκο στη συμβολή των οδών Καραολή και Δημητρίου και Φίλωνος. Ο κ. Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Λέμε εμείς στον Πειραιά, μέχρι την ώρα που ο Πειραϊκός[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *