Στους Ψαράδες Πρεσπών η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων

Στο χωριό Ψαράδες στις όχθες των Πρεσπών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή, στις 4 το απόγευμα η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων.

Η διοργανώτρια Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) σε συνεργασία με τον Δήμο Πρεσπών και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, προσκαλούν όλους τους Έλληνες να παρευρεθούν και να απολαύσουν γνήσιους Μακεδονικούς χορούς από όλη την Μακεδονία σε ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον.

“Παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις η 4η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων θα πραγματοποιηθεί κανονικά γιατί πρόκειται για μουσικοχορευτική πολιτιστική εκδήλωση”, τονίζει η ανακοίνωση των διοργανωτών οι οποίοι προσκάλεσαν σε συμμετοχή όλους τους μακεδονικούς πολιτιστικούς  συλλόγους.

Ασφαλώς η επιλογή από την ΠΟΠΣΜ του χωριού Ψαράδες Φλωρίνης για την διεξαγωγή της εκδήλωσης αποτελεί έναν δυνατό συμβολισμό, αφού πρόκειται για το μέρος όπου πριν από έναν χρόνο, στις 17 Ιουνίου 2018, υπογράφτηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αναγνώριζε το κράτος των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία, παραχωρώντας στους κατοίκους του την “μακεδονική” ταυτότητα και γλώσσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αθήνα: 13 συλλήψεις στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων

Στη σύλληψη 13 ατόμων προχώρησαν οι αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων σε οίκους ανοχής, στο κέντρο της Αθήνας, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης σφράγισης και της διευκόλυνσης ακολασίας, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων πρόσωπων. Παράλληλα συντάχθηκαν εκθέσεις[…]

Περισσότερα »

Παιδικό επισκεπτήριο από σήμερα στις φυλακές Πάτρας

Το «Παιδικό Επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών εγκαινίασαν σήμερα, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ευτύχης Φυτράκης. Το «παιδικό επισκεπτήριο» της φυλακής Πατρών είναι ο δεύτερος χώρος αυτού του τύπου που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *