Συγκεντρώσεις σε Αθήνα – Πρέσπες κατά του «Βόρεια Μακεδονία»

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής 15 Ιουνίου έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την συμφωνία με τα Σκόπια για το ζήτημα της ονομασία του γειτονικού κράτους και το πρωί του Σαββάτου 16 Ιουνίου στις Πρέσπες, όπου προγραμματίζεται να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για την επικύρωση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», καλεί η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει η υπογραφή για την συμφωνία, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας», δήλωσε στο Κανάλι Ένα το μέλος της Επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας, απευθύνοντας κάλεσμα στις ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Οι δηλώσεις του μέλους της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας Μιχάλη Πατσίκα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1.465 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα τον Μάιο

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) ανέφερε ότι μόλις 1.465 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά παράλια δια θαλάσσης τον Μάιο, πολύ λιγότεροι από τις ημερήσιες αφίξεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ, τον Ιανουάριο καταγράφηκαν στην Ελλάδα 67.417 αφίξεις δια θαλάσσης. Ο αριθμός αυτός έπεσε[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *